Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond: vreugde over afblazen marinierskazerne naar Vlissingen

Vakbond: vreugde over afblazen marinierskazerne naar Vlissingen

UTRECHT (ANP) - De militaire vakbond AFMP is verheugd dat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen definitief is afgeblazen. "We zijn blij dat het kabinet ervoor heeft gekozen om deze verhuizing te cancellen en om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen," aldus Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel van de AFMP.

Eerder vrijdag besloot het kabinet definitief niet voor Vlissingen te kiezen, maar om de kazerne naar Nieuw Milligen te verkassen.

Rozendal zegt dat bij de bond aangesloten mariniers hem de afgelopen twee jaar vaak vertelden niet met hun gezin in Zeeland te willen wonen. "Zij hoopten dat alles in het werk zou worden gesteld om dit voorkomen. Gelukkig hebben mariniers nu de definitieve zekerheid dat zij niet al te ver van hun huis worden gevestigd."

Volgens de vakbondsman zitten de mariniers in Nieuw Milligen wat ruimer in hun jasje met een grotere kazerne met moderne faciliteiten. "Een belangrijke pré voor de mariniers is bovendien dat zij daar veel dichterbij bij de plek zijn gestationeerd waar zij oefeningen hebben."

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Edwin 993 11 maanden geleden
Vroeger waren de schepen van hout en de mannen van staal!! En nu worden ze dus hoog en droog midden in de polder gestationeerd! Wie kan me uitleggen wat die kartonnen bordjes nog te maken hebben met 'Marine'?
wvberend 11 maanden geleden
Kijk naar de bijgaande foto Marine kazerne Dus … daar horen GEEN mariniers is toch duidelijk genoeg.
wvberend 11 maanden geleden
Die mariniers kunnen ook thuis via de pc oefenen spelletjes genoeg, dan kunnen ze thuis ook helpen afwassen in de kazerne moeten ze dat ook, dan kan de kazerne helemaal van de baan, en heb je ook de bond niet nodig die nu zijn zakken vult, scheelt weer miljarden voor de burgers.
bung 11 maanden geleden
afmp--pas goed op die jochies die bang zijn van zeewater. want stel je voor dat ze natte voetjes krijgen. hef dat korps op dan wordt er geld bespaart. wat een stelletje enorme slappelingen. zandhaasjes en zoetwater jochies.

Meer uit Binnenland

Rutte: wel 'direct verantwoordelijk' voor toeslagendrama

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte voelt zich "uiteraard altijd direct verantwoordelijk" voor alles wat er onder zijn bewind gebeurt, dus ook voor de toeslagenaffaire waar zijn derde kabinet vorige week over viel. "Daar zal ik nooit voor weglopen", zegt hij.

17 minuten geleden
Burgemeesters in principe niet afwijzend tegenover avondklok

UTRECHT (ANP) - De voorzitters van de veiligheidsregio's die samen het Veiligheidsberaad vormen, staan in principe niet afwijzend tegenover een avondklok maar willen eerst horen wat het OMT-advies zegt. "Als het kabinet laat zien dat de avondklok ons kan helpen sneller door dit proces heen te komen, dan ben ik voor", zei burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam voorafgaand aan de vergadering van het beraad in Utrecht.

23 minuten geleden
Zaak tegen ex Kluivert definitief afgelopen

HAARLEM (ANP) - Na jaren is eindelijk een definitief einde gekomen aan de strafzaak wegens witwassen tegen Angela van H., de ex van profvoetballer Patrick Kluivert. Van H. heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie, bleek dinsdag bij de rechtbank in Haarlem.

53 minuten geleden
13,3 procent bloeddonors draagt antistoffen tegen coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Het percentage bloeddonors dat antistoffen tegen het coronavirus draagt, is landelijk gezien gestegen naar 13,3, meldt Sanquin. In december was dat nog 10,3 procent.

1 uur geleden
Avondklok stuit op weerstand van jongeren D66, GroenLinks en VVD

DEN HAAG (ANP) - De effecten van een avondklok wegen niet op tegen de schadelijke gevolgen die die op jongeren zou hebben, stellen de jongerenpartijen van D66 en GroenLinks in een gezamenlijke verklaring. De organisaties roepen hun moederpartijen op de avondklok te blokkeren, die mogelijk nog deze week komt. Ook de JOVD, jongerenpartij van de VVD, is tegen: "mensen zitten al aan hun limiet, dit gaat te ver."

2 uur geleden
'Kabinet zet in op avondklok op zeer korte termijn'

DEN HAAG (ANP) - De kans is zeer groot dat in Nederland zo spoedig mogelijk een avondklok wordt ingevoerd, tussen 20.00 uur 's avonds en 04.00 uur 's nachts. Dat is althans de inzet van het demissionaire kabinet, dat daarover woensdagochtend een besluit zal nemen, melden ingewijden. Aan het begin van de middag volgt een persconferentie. Aansluitend zal de Tweede Kamer erover debatteren, vanaf 15.30 uur.

2 uur geleden
Opnamestop Zuyderland ziekenhuis in Heerlen opgeheven

HEERLEN (ANP) - De opnamestop in het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen die sinds maandag gold, is dinsdag weer opgeheven. Er zijn weer genoeg bedden vrij, meldt het Zuyderland.

2 uur geleden