Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond: vreugde over afblazen marinierskazerne naar Vlissingen

Vakbond: vreugde over afblazen marinierskazerne naar Vlissingen

UTRECHT (ANP) - De militaire vakbond AFMP is verheugd dat de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen definitief is afgeblazen. "We zijn blij dat het kabinet ervoor heeft gekozen om deze verhuizing te cancellen en om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen," aldus Arjen Rozendal, sectorhoofd Marine en Burgerpersoneel van de AFMP.

Eerder vrijdag besloot het kabinet definitief niet voor Vlissingen te kiezen, maar om de kazerne naar Nieuw Milligen te verkassen.

Rozendal zegt dat bij de bond aangesloten mariniers hem de afgelopen twee jaar vaak vertelden niet met hun gezin in Zeeland te willen wonen. "Zij hoopten dat alles in het werk zou worden gesteld om dit voorkomen. Gelukkig hebben mariniers nu de definitieve zekerheid dat zij niet al te ver van hun huis worden gevestigd."

Volgens de vakbondsman zitten de mariniers in Nieuw Milligen wat ruimer in hun jasje met een grotere kazerne met moderne faciliteiten. "Een belangrijke pré voor de mariniers is bovendien dat zij daar veel dichterbij bij de plek zijn gestationeerd waar zij oefeningen hebben."

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Edwin 993 1 dag geleden
Vroeger waren de schepen van hout en de mannen van staal!! En nu worden ze dus hoog en droog midden in de polder gestationeerd! Wie kan me uitleggen wat die kartonnen bordjes nog te maken hebben met 'Marine'?
wvberend 2 dagen geleden
Kijk naar de bijgaande foto Marine kazerne Dus … daar horen GEEN mariniers is toch duidelijk genoeg.
wvberend 2 dagen geleden
Die mariniers kunnen ook thuis via de pc oefenen spelletjes genoeg, dan kunnen ze thuis ook helpen afwassen in de kazerne moeten ze dat ook, dan kan de kazerne helemaal van de baan, en heb je ook de bond niet nodig die nu zijn zakken vult, scheelt weer miljarden voor de burgers.
bung 2 dagen geleden
afmp--pas goed op die jochies die bang zijn van zeewater. want stel je voor dat ze natte voetjes krijgen. hef dat korps op dan wordt er geld bespaart. wat een stelletje enorme slappelingen. zandhaasjes en zoetwater jochies.

Meer uit Binnenland

Vrouw raakt waarschijnlijk door rukwind van de weg en overlijdt

HEUSDEN (ANP) - Een 19-jarige vrouw uit Neerkant die zondagochtend zwaargewond raakte bij een verkeersongeluk op de Meijelseweg in Heusden, is 's avonds in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Waarschijnlijk raakte de vrouw door een rukwind van de weg. Ze reed met haar auto tegen een boom.

2 uur geleden
Strijd tegen binnendoortje strandreservaat voor Formule 1-teams

NOORDWIJK/ZANDVOORT (ANP) - Ongeveer 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat "de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".

3 uur geleden
In Eindhoven op straat gevonden zwaargewonde man overleden

EINDHOVEN (ANP) - Een 33-jarige man die zondagochtend zwaargewond werd aangetroffen op de Generaal Reyndersweg in Eindhoven, is enige uren later in het ziekenhuis overleden. Het is nog niet duidelijk waardoor de man gewond is geraakt, de politie vermoedt een geweldsincident. Er zijn aanwijzingen dat hij ernstig is mishandeld. Naar de doodsoorzaak wordt onderzoek gedaan, de politie is op zoek naar getuigen.

5 uur geleden
Nog 233 passagiers cruiseschip Westerdam wachten op vertrek

SEATTLE (ANP) - Nog 233 passagiers van het gestrande cruiseschip Westerdam wachten in Cambodja op vertrek. De rest van de opvarenden heeft de havenstad Sihanoukville al verlaten. Deze mensen zijn met verschillende chartervluchten naar Phnom Penh gebracht en vandaar doorgereisd naar huis. Dit meldde cruiserederij Holland America Lijn zondag.

5 uur geleden
Zangeres Merel Huizinga Amsterdammer van het Jaar 2019

AMSTERDAM (ANP) - Zangeres en mezzosopraan Merel Huizinga is verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2019. Ze kreeg de prijs zondag tijdens een awardshow in Internationaal Theater Amsterdam uit handen van burgemeester Femke Halsema.

6 uur geleden
Veel wateroverlast op de wegen

DEN HAAG (ANP) - Op verschillende plaatsen in ons land staan wegen en tunnelbakken vol water, meldt de ANWB. Diverse rijstroken zijn afgesloten. Erg veel verkeersproblemen zijn er echter niet, doordat er weinig mensen zondag de weg zijn opgegaan.

6 uur geleden
Spaanse polititie rolt Nederlandse drugsbende op

ALLICANTE (ANP) - De Spaanse politie heeft een vermeende Nederlandse criminele organisatie opgerold die zich bezig zou houden met drugshandel in Alicante. De vier Nederlanders werden gearresteerd wegens het bezit van meer dan 100 kilo marihuana, 550 wietplanten, een vuurwapen en sommen geld.

6 uur geleden