Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond voor hoogopgeleide zorgverleners twijfelt nog over cao

Vakbond voor hoogopgeleide zorgverleners twijfelt nog over cao

UTRECHT (ANP) - De vakbond voor zorgprofessionals FBZ beraadt zich nog op de vraag of het cao-akkoord voor ziekenhuispersoneel voorgelegd zal worden aan de leden. Donderdagavond sloten vakbonden FNV en CNV onverwacht een akkoord met werkgeverskoepel NVZ.

FBZ vertegenwoordigt zo'n 12.500 hogeropgeleide medewerkers in de ziekenhuizen, onder wie fysiotherapeuten en logopedisten. Ook de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) is aangesloten.

In het akkoord dat na maanden van onderhandelen werd gesloten, is afgesproken dat per 1 januari van dit jaar de lonen ten minste 2 procent omhooggaan, met een bodem van 90 euro. Dat is volgens FBZ te weinig. "Met deze loonsverhoging gaat de koopkracht van veel zorgprofessionals erop achteruit", aldus een woordvoerster.

Niet voldoende

Mocht de vakbond besluiten het akkoord wel voor te leggen aan de leden, dan kunnen die er alsnog mee instemmen. FBZ zegt volgende week te besluiten of het akkoord langs de leden gaat.

Zorgbond NU'91, die verpleegkundigen en verzorgenden vertegenwoordigt aan de onderhandelingstafel, meldde al het akkoord niet te ondertekenen. Ook wordt het niet voorgelegd aan de achterban. Ook NU'91 vindt de loonsverhoging niet voldoende. Van de leden van deze bond werken er zo'n 10.000 in de ziekenhuizen. In totaal gaat de cao over 200.000 ziekenhuismedewerkers.

Meer uit Binnenland

Twee explosies in een weekend bij woning in Almere

ALMERE (ANP) - Bij een woning in Almere zijn zowel vrijdag- als zaterdagnacht explosies geweest. Het gaat om een huis aan de Odeonstraat in de Filmwijk, meldt de politie.

13 minuten geleden
KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft de vlucht die zondag gepland stond van Schiphol naar de Israëlische stad Tel Aviv geannuleerd. In de nacht van zaterdag op zondag vuurde Iran tientallen drones af op Israël, waarvan het merendeel werd onderschept.

30 minuten geleden
Zondagochtend extra journaal om aanval op Israël

HILVERSUM (ANP) - De NOS komt zondagochtend met een extra journaal naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël. De extra uitzending is om 09.00 uur op NPO 1. Het programma Bij Van Duin op de Achterbank, van Omroep MAX, komt hierdoor te vervallen, meldt de NPO.

2 uur geleden
VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

8 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

9 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

10 uur geleden
Kerk in Vent staat stil bij door lawine omgekomen Nederlanders

VENT (ANP) - Tijdens een kerkdienst in het dorpje Vent in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is aan het einde van de middag stilgestaan bij het overlijden van drie Nederlanders bij een lawine donderdag. De slachtoffers van 33, 35 en 60 maakten deel uit van een groep van zeventien Nederlanders, die met vier Oostenrijkse berggidsen een toertocht maakten. Een vierde slachtoffer raakte onderkoeld. De man van 32 verbleef daarom een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

14 uur geleden