Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond voetballers vindt spelregelcommissie onverantwoordelijk

Vakbond voetballers vindt spelregelcommissie onverantwoordelijk

LONDEN (ANP) - De internationale spelregelcommissie IFAB staat voorlopig geen tijdelijke wissel toe als het vermoeden bestaat dat een voetballer een hersenschudding heeft opgelopen. De spelersvakbond FIFPro had gepleit voor een proef hiermee, maar de IFAB ziet dat vooralsnog niet zitten.

"Helaas niet verrassend, maar een zeer onverantwoordelijke beslissing van de IFAB en de wereldvoetbalbond FIFA om opnieuw tegen tijdelijke 'hersenschudding-wissels' te zijn", schrijft secretaris-generaal Jonas Baer-Hoffmann van de FIFPro op Twitter. "De argumenten om zich hier tegen te verzetten, zijn net zo gebrekkig als de argumenten om de huidige status quo te steunen. We zullen alternatieve wegen volgen om spelers te beschermen."

Onder meer de FIFPro en de Engelse spelersvakbond hadden erop aangedrongen om een tijdelijke wissel toe te staan als het vermoeden bestaat dat een speler een hersenschudding heeft opgelopen. Een teamarts heeft dan wat langer de tijd om de klachten te onderzoeken en de speler zou kunnen terugkeren op het veld als de schade blijkt mee te vallen.

Extra wissel

Op dit moment mogen clubs naast de vijf reguliere wisselmogelijkheden wel een extra wissel doorvoeren als een speler een hoofdblessure heeft opgelopen. De betreffende speler mag dan echter niet meer terugkeren op het veld. Deze proef is al enkele jaren aan de gang, onder meer in het Nederlandse betaald voetbal.

De IFAB, die over de spelregels in het voetbal gaat, besprak tijdens de 137e jaarvergadering in Londen ook de regels wat betreft blessuretijd. Tijdens het WK van eind vorig jaar in Qatar werd bij veel wedstrijden door de scheidsrechter aanzienlijk meer tijd bijgetrokken dan gebruikelijk, soms wel een kwartier. Volgens de IFAB is die aanpak goed bevallen en moet die wereldwijd opgevolgd worden.

Meer uit Voetbal

Trainer Kruys vertrekt na dit seizoen bij VVV-Venlo

VENLO (ANP) - Trainer Rick Kruys vertrekt na dit seizoen bij de Limburgse eerstedivisionist VVV-Venlo. De 38-jarige Kruys heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

44 minuten geleden
Bondscoach Jonker: voetbalsters aan de bak in EK-kwalificatie

ZEIST (ANP) - Bondscoach Andries Jonker meent dat de voetbalsters ondanks een gunstige loting 'vol aan de bak' moeten in de kwalificaties voor het EK van 2025. Oranje treft daarin Italië, Noorwegen en Finland.

1 uur geleden
Heracles verhuurt Ouahim tot einde seizoen aan FC Sheriff Tiraspol

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo verhuurt Anas Ouahim tot het einde van het seizoen aan de Moldavische club FC Sheriff Tiraspol. In de huurdeal is een optie tot koop opgenomen.

1 uur geleden
Voetbalsters tegen Italië, Noorwegen en Finland in EK-kwalificatie

NYON (ANP) - De voetbalsters van Oranje treffen Italië, Noorwegen en Finland in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025. Dat heeft de loting in Nyon uitgewezen.

2 uur geleden
Australische topvoetbalster Kerr beschuldigd van racistisch gedrag

LONDEN (ANP/RTR) - De Australische topvoetbalster Sam Kerr wordt in Engeland beschuldigd van het racistisch bejegenen van een politieagent. De 30-jarige speelster van Chelsea moet volgens Britse media volgend jaar februari voor de rechter verschijnen.

4 uur geleden
Ajax-aanvalster Weerden twee maanden uit de roulatie

AMSTERDAM (ANP) - De vrouwen van Ajax kunnen minstens twee maanden geen beroep doen op Ashleigh Weerden. De 24-jarige Amsterdamse heeft een knieoperatie ondergaan nadat ze half februari geblesseerd was geraakt tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-9).

5 uur geleden
Rangnick ook na EK bondscoach van Oranje-opponent Oostenrijk

WENEN (ANP) - Ralf Rangnick blijft ook na het komende EK aan als bondscoach van Oostenrijk. Dat heeft sportdirecteur Peter Schöttel gezegd tegen het Oostenrijkse persbureau APA. Oostenrijk neemt het in de zomer op het EK op tegen Oranje.

5 uur geleden