Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond van rechters en officieren schort acties op

Vakbond van rechters en officieren schort acties op

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) ziet voorlopig af van het voeren van acties. Het bestuur heeft besloten de onderhandelingen aan de cao-tafel te hervatten.

Vrijdag 10 maart liep het ultimatum af dat de NVvR aan de minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind had gesteld. De minister moest met een beter cao-bod komen, anders zouden er acties volgen in de vorm van werkonderbrekingen. Weerwind kwam toen met een handreiking in de hoop acties bij rechters en officieren af te wenden.

Daarna volgden informele gesprekken, waaruit volgens de NVvR "is gebleken dat de minister de eisen van de vakbond serieus neemt en concrete bewegingen wil maken ten opzichte van eerder ingenomen standpunten". De gesprekken hebben toezeggingen opgeleverd die in de onderhandelingen verder worden uitgewerkt, meldt de NVvR donderdag.

Compensatie

Eind vorig jaar had de vereniging de cao-onderhandelingen met het ministerie van Weerwind opgeschort na zeven rondes te hebben gepraat. De magistraten willen van de minister een compensatie voor de werkdruk en het overwerk en ze willen afspraken maken over hun onkostenvergoeding. Daarnaast willen ze een reële compensatie voor de inflatie.

Het aanbod van de minister is voor de NVvR voldoende om de acties in de ijskast te zetten. "Zo wil de minister een financieel gebaar maken, de onkostenvergoeding voor zijn rekening nemen en met ons werken aan het treffen van concrete maatregelen voor werkdrukverlaging op korte en langere termijn via een verkenner", staat in een brief aan de achterban. "Hoewel de partijen nog niet op één lijn zitten en nog stevig onderhandeld zal moeten worden, ziet de NVvR wel voldoende beweging bij de minister en perspectief om de onderhandelingen te hervatten."

Meer uit Binnenland

Volop beveiliging aanwezig rondom Bunker voor uitspraak Marengo

AMSTERDAM (ANP) - Enkele uren voor aanvang van de uitspraak in het omvangrijke liquidatieproces Marengo is er al volop beveiliging aanwezig rondom de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. De rechtbank oordeelt dinsdag over zeventien verdachten, onder wie hoofdverdachte Ridouan Taghi (46).

40 minuten geleden
Rekenniveau van veel onderbouwleerlingen is niet voldoende

DEN HAAG (ANP) - Veel leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen aan het eind van het tweede schooljaar nog niet goed genoeg rekenen om hun opleiding succesvol te vervolgen. Volgens de Inspectie van het Onderwijs is het daardoor niet zeker of de leerlingen uiteindelijk het wettelijke reken- en wiskundeniveau wel halen, en dat baart de inspectie zorgen omdat dat de leerlingen beperkt in hun toekomstmogelijkheden.

1 uur geleden
Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug om veiligheid

AMSTERDAM (ANP) - Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

1 uur geleden
Kleine voldoende voor BelastingTelefoon in onderzoek Consumentenbond

DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst in vijftien jaar heeft de BelastingTelefoon een krappe voldoende gehaald in een onderzoek van de Consumentenbond. De dienst krijgt een 6,1. Toch is de consumentenorganisatie niet tevreden, "want er gaat nog te veel fout en de wachttijden zijn erg lang", aldus de belangenclub in een persbericht.

1 uur geleden
Veel scholen met recht op voedselprogramma melden zich niet

DEN HAAG (ANP) - Het onderwijsministerie, het Jeugdeducatiefonds (JEF) en het Rode Kruis roepen scholen met veel (relatief) arme leerlingen op zich te melden voor het zogenoemde schoolmaaltijdenprogramma. Als minstens 30 procent van de scholieren uit een huishouden komt met een laag inkomen (beneden modaal), heeft de school recht om mee te doen. Al 2000 scholen doen dat ook, maar genoemde organisaties schatten dat er zeker zevenhonderd extra in aanmerking komen.

2 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in omvangrijk liquidatieproces Marengo

AMSTERDAM (ANP) - Na bijna zes jaar en 142 zittingsdagen, doet de rechtbank dinsdag uitspraak in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Zes keer is levenslang geëist, onder anderen tegen hoofdverdachte Ridouan Taghi (46). In totaal zijn er zeventien verdachten. Het monsterproces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp is omgeven met zeer strenge veiligheidsmaatregelen.

4 uur geleden
Nog steeds tekort aan nieuwe tandartsen, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Tandartspraktijken kampen nog steeds met een tekort aan nieuw personeel. Er gaan de komende jaren meer tandartsen met pensioen dan dat er nieuwe tandartsen instromen, meldt ABN AMRO in een rapport. Dit belemmert de groei van veel mondzorgpraktijken. Ook kunnen sommige praktijken geen opvolger vinden.

8 uur geleden