Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond CNV wil consumentenwijzer over schoonmaak hotels

Vakbond CNV wil consumentenwijzer over schoonmaak hotels

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV zet zich in voor de komst een landelijke consumentenwijzer voor hotels, die snel inzicht geeft of een hotel de Schoonmaakcode heeft getekend of niet. Directe aanleiding is een uitzending van televisieprogramma Kassa over de gebrekkige schoonmaak van hotelkamers.

"Je kunt nog zulke mooie protocollen hebben, maar als de hotelschoonmakers de tijd niet krijgen om een kamer goed schoon te maken, heb je er niks aan", stelt CNV-bestuurder Jan Kampherbeek. Volgens hem is de schoonmakers doorgaans niets te verwijten. "Hotels willen het allemaal zo goedkoop en dus zo snel mogelijk. Drie tot vier kamers in een uur, dan kun je een kamer echt niet goed schoonmaken."

CNV hamert al jaren op het belang van de Schoonmaakcode, voluit de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. In die code beloven de betrokken partijen om de schoonmakers op een nette manier te behandelen en volgens de cao te betalen. In de hotelschoonmaak betekent dat volgens de bond onder meer betalen voor de gewerkte uren en niet per schoongemaakte kamer. "Als partijen die code tekenen, kunnen we hen daar vervolgens ook aan houden. Zo kunnen we de bestaande praktijk doorbreken en met elkaar naar een hogere standaard toe werken", aldus Kampherbeek.

De bond publiceert op 1 november alvast een eerste lijst, met hotels die de code inmiddels hebben getekend. Die lijst groeit gelukkig, geeft Kampherbeek aan. Helaas zijn er volgens hem ook hotels die weigeren om de Schoonmaakcode te tekenen. "Die publiceren we ook", zegt hij. "Ons advies: boek daar geen kamer, tot ze hun verantwoordelijkheid nemen en de Schoonmaakcode tekenen."

Meer uit Financieel

Dierenclub: veel meer EU-subsidies naar vlees- en zuivelreclame

AMSTERDAM (ANP) - De Europese Unie heeft vorig jaar 46 miljoen euro subsidie verstrekt voor reclamecampagnes voor vlees en zuivel, meldt dierenrechtenorganisatie Dier&Recht na onderzoek.

9 minuten geleden
ASML onderuit in lagere AEX na tegenvallende bestellingen

AMSTERDAM (ANP) - ASML ging woensdag met bijna 5 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De chipmachinemaker zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar bestelden klanten voor 3,6 miljard euro aan nieuwe machines. In het vierde kwartaal van 2023 was dat nog 9,2 miljard euro.

1 uur geleden
App Telegram rekent binnen een jaar op miljard gebruikers

DUBAI (ANP/RTR) - Het aantal gebruikers van berichtendienst Telegram passeert de komende twaalf maanden waarschijnlijk de 1 miljard, verwacht oprichter Pavel Durov. Na de grootschalige aanval van Rusland op Oekra√Įne in 2022 is de app hard gegroeid.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten ASML en Just Eat Takeaway op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van chipmachinemaker ASML en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway. ASML zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. ASML merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt. Het bedrijf handhaafde wel de omzetverwachting voor het hele jaar.

2 uur geleden
Minder bestellingen bij moeder Thuisbezorgd.nl

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het aantal orders zakte met 6 procent tot ruim 214 miljoen.

2 uur geleden
Minder bestellingen voor chipmachinemaker ASML

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft in het eerste kwartaal minder nieuwe bestellingen binnengehaald dan kenners hadden verwacht. Het bedrijf uit Veldhoven merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt.

3 uur geleden
Maker videogame Grand Theft Auto schrapt 5 procent van banen

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van het populaire computerspel Grand Theft Auto, is van plan 5 procent van zijn personeel te ontslaan. Ook schrapt het bedrijf een aantal projecten om kosten te besparen. Het in New York gevestigde bedrijf had al laten weten dat het aan een plan werkte om de kosten te verlagen, nadat het in de laatste drie maanden van vorig jaar tegenvallende winstcijfers had gerapporteerd.

3 uur geleden