Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond CNV wil consumentenwijzer over schoonmaak hotels

Vakbond CNV wil consumentenwijzer over schoonmaak hotels

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV zet zich in voor de komst een landelijke consumentenwijzer voor hotels, die snel inzicht geeft of een hotel de Schoonmaakcode heeft getekend of niet. Directe aanleiding is een uitzending van televisieprogramma Kassa over de gebrekkige schoonmaak van hotelkamers.

"Je kunt nog zulke mooie protocollen hebben, maar als de hotelschoonmakers de tijd niet krijgen om een kamer goed schoon te maken, heb je er niks aan", stelt CNV-bestuurder Jan Kampherbeek. Volgens hem is de schoonmakers doorgaans niets te verwijten. "Hotels willen het allemaal zo goedkoop en dus zo snel mogelijk. Drie tot vier kamers in een uur, dan kun je een kamer echt niet goed schoonmaken."

CNV hamert al jaren op het belang van de Schoonmaakcode, voluit de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. In die code beloven de betrokken partijen om de schoonmakers op een nette manier te behandelen en volgens de cao te betalen. In de hotelschoonmaak betekent dat volgens de bond onder meer betalen voor de gewerkte uren en niet per schoongemaakte kamer. "Als partijen die code tekenen, kunnen we hen daar vervolgens ook aan houden. Zo kunnen we de bestaande praktijk doorbreken en met elkaar naar een hogere standaard toe werken", aldus Kampherbeek.

De bond publiceert op 1 november alvast een eerste lijst, met hotels die de code inmiddels hebben getekend. Die lijst groeit gelukkig, geeft Kampherbeek aan. Helaas zijn er volgens hem ook hotels die weigeren om de Schoonmaakcode te tekenen. "Die publiceren we ook", zegt hij. "Ons advies: boek daar geen kamer, tot ze hun verantwoordelijkheid nemen en de Schoonmaakcode tekenen."

Meer uit Financieel

Wall Street sluit flink lager na renteverhoging Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag flink lager gesloten nadat de Federal Reserve de rente opnieuw had opgevoerd om de hoge inflatie te bestrijden. Vanwege de recente onrust in de bankensector had Wall Street voorzichtige hoop op een pauze van de Fed bij het verder opkrikken van de rente. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, Fed-baas Jerome Powell stelde in een persconferentie na afloop van het rentebesluit dat er mogelijk later nog meer renteverhogingen komen.

1 uur geleden
Banensite Indeed schrapt 2200 banen, impact Nederland onduidelijk

AUSTIN (ANP) - De zoekmachine voor vacatures Indeed gaat 2200 banen schrappen, heeft topman Chris Hyams in een bericht aan het personeel meegedeeld. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 procent van alle werknemers. Volgens Indeed koelt de arbeidsmarkt in onder andere de Verenigde Staten sterk af na de sterke stijging van het aantal vacatures van vlak na de coronacrisis, toen de economie zich krachtig herstelde. Het Amerikaanse bedrijf moet daarom zelf nu ook stevig inkrimpen.

3 uur geleden
Topman TikTok: nog nooit Amerikaanse gegevens gedeeld met Peking

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok heeft nog nooit Amerikaanse gebruikersgegevens gedeeld met de Chinese overheid, of een verzoek ontvangen om deze te delen. Het dochterbedrijf van het Chinese ByteDance zou een dergelijk verzoek ook niet honoreren als dat ooit zou gebeuren, zal TikTok-topman Shou Zi Chew donderdag verklaren voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

3 uur geleden
Microsoft-dochterbedrijf verklapt met AI manieren om te coderen

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Het platform voor softwareontwikkelaars GitHub verklapt binnenkort met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) hoe mensen het best bepaalde coderingsopdrachten kunnen uitvoeren. Daarvoor gebruikt het dochterbedrijf van Microsoft technologie van OpenAI, het bedrijf dat de afgelopen maanden veel aandacht kreeg voor zijn programma's ChatGPT en Dall-E.

3 uur geleden
Kaag wil voor besluit over Volksbank opties met Kamer bespreken

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) wil de Tweede Kamer laten meepraten over de toekomst van de Volksbank, voordat zij met een besluit komt. Gezien het grote belang van het onderwerp voor de maatschappij en het bankenlandschap mikt zij op een "breed draagvlak" voor de richting die zij kiest.

3 uur geleden
Fed verhoogt rente VS weer ondanks onrust bankensector

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve voert de rente in de Verenigde Staten verder op om de hoge inflatie te bestrijden. Net als de Europese Centrale Bank (ECB) vorige week laten de beleidsmakers bij de Fed in Washington zich daarmee niet van de wijs brengen door de recente onrust in de bankensector.

3 uur geleden
ING en ABN AMRO geven eerdere winsten prijs op gemengd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een gemengd beeld geëindigd. De banken ING en ABN AMRO gaven veel van hun eerdere winsten op de dag prijs. Beleggers kijken nu vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve in de Verenigde Staten dat later op de dag bekend wordt.

4 uur geleden