Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbond boos over crisisingreep lampenfabrikant Signify

Vakbond boos over crisisingreep lampenfabrikant Signify

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsfabrikant Signify probeert de cao van zijn werknemers open te breken vanwege de coronacrisis, maar heeft vakbonden daarbij gepasseerd. Dat stelt vakbond CNV, nadat Signify de uitbetaling van een prestatiebeloning wilde verschuiven.

Signify heeft werknemers om een loyaliteitsbijdrage gevraagd waarbij ze, onbetaald, 20 procent minder zouden werken. Daarnaast wil de voormalige lampendivisie van Philips een prestatie-afhankelijke loonsverhoging uitstellen van 1 april naar 1 oktober. De multinational laat weten dat die ingrepen voor werknemers wereldwijd gelden.

CNV vindt het niet kunnen dat de vakbonden daar niet eerst over gehoord zijn, zegt vakbondsbestuurder Arjan Huizinga. Daarnaast eist de bond meer openheid van zaken over de financiële staat van het bedrijf. Volgens Huizinga is het nu niet duidelijk of de offers die van werknemers worden gevraagd wel genoeg zijn om Signify door de coronacrisis heen te loodsen. Anderzijds zou Signify bij een omzetverlies van meer dan 20 procent aanspraak kunnen maken op noodmaatregelen van de overheid voor werkbehoud, betoogt de bond.

Signify laat in een reactie weten dat de ingrepen bedoeld zijn voor werkbehoud. "We doen dit om ervoor te zorgen dat we nog steeds de financiële middelen hebben om gaande te blijven", aldus een woordvoerder. Hij wijst er ook op dat hogere leidinggevenden en de raad van commissarissen 20 procent van hun loon inleveren.

Meer uit Financieel

KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

19 minuten geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

1 uur geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

1 uur geleden
Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

1 uur geleden
Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

2 uur geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

3 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

4 uur geleden