Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vakantieparken profiteren van recordtoename Nederlandse gasten'

'Vakantieparken profiteren van recordtoename Nederlandse gasten'

SNEEK (ANP) - Nederlandse vakantieparken hebben in de voorjaarsvakantie geprofiteerd van een recordtoename van gasten uit eigen land. Volgens boekingensite Parkvakanties.nl maakten Nederlandse toeristen het gemis goed van buitenlandse gasten, die door reisbeperkingen vaak wegbleven.

De afgelopen krokusvakantie steeg het aantal Nederlandse bezoekers van vakantieparken in Nederland met 38 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt Parkvakanties.nl op basis van gegevens van vrijwel alle parken in ons land. Volgens oprichter Laurens Taekema is het nooit eerder voorgekomen dat het aantal binnenlandse gasten in deze periode van het jaar zo hard steeg.

De regering draagt Nederlanders met het oog op de coronapandemie op om niet naar het buitenland te reizen als ze daar geen dringende reden voor hebben. Daardoor viel de concurrentie van bijvoorbeeld skivakanties of andere trips naar het buitenlans eind februari weg.

Ook afgelopen zomer veel gasten

Daar staat tegenover dat buitenlandse gasten amper nog naar Nederland kwamen. Duitsland heeft bijvoorbeeld een negatief reisadvies voor Nederland, waardoor het aantal reserveringen uit dit land met 32 procent daalde. Dankzij de compensatie door Nederlandse gasten bleef de bezetting op 94 procent, wat min of meer gelijk is aan voorjaarsvakanties in voorgaande jaren.

Ook afgelopen zomer hadden vakantieparken in Nederland aan klandizie uit eigen land geen gebrek, doordat reizen naar het buitenland erg onzeker was. Taekema noemt het afgelopen jaar een "gekkenhuis", waar na maandenlange stilstand in het voorjaar de vraag naar bungalowvakanties ineens omhoog schoot. Hij merkt dat Nederlanders door de wisselende coronaregels rond vakanties steeds meer op het laatste moment boeken. Zo stromen er al wel veel boekingen binnen voor Pasen en de meivakantie, maar wachten mensen nog wel met reserveringen voor de zomervakantie.

Meer uit Financieel

Onderzoek: kwart bedrijfs- en overheidsgebouwen niet zuinig

BREDA (ANP) - Van alle bedrijfs- en overheidsgebouwen in Nederland is mogelijk een kwart niet energiezuinig. Slecht een klein deel van de gebouwen in Nederland heeft op dit moment een energielabel, maar onderzoekers van Taskforce Label A bedachten een methode om toch iets over het verbruik te kunnen zeggen. Zij schatten dat zo’n 115.000 van de circa 480.000 zogeheten utiliteitsgebouwen slechter scoren dan energielabel C, de ondergrens voor gebouwen die als energiezuinig gelden.

20 minuten geleden
Groente en fruit verrot op Britse akkers door personeelstekort

STONELEIGH (ANP/BLOOMBERG) - Op de Britse akkers staat voor miljoenen ponden aan groente en fruit weg te rotten. Dat komt onder meer doordat telers niet genoeg personeel kunnen werven, waardoor gewassen niet worden geoogst. De brexit bemoeilijkt bovendien het werven van personeel uit de Europese Unie.

1 uur geleden
Oliebedrijven onder druk op Wall Street na daling olieprijzen

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse olieproducenten stonden maandag onder druk op Wall Street. ExxonMobil, Chevron, Marathon Oil en Occidental Petroleum zakten tot meer dan 4 procent door een flinke daling van de olieprijzen die volgden op tegenvallende economische cijfers uit China. Beleggers vrezen daardoor dat China minder olie zal afnemen. Ook maakte het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco bij de publicatie van zijn resultaten bekend klaar te staan om de productie te verhogen indien het Saudische regime daar om vraagt.

2 uur geleden
ProRail en wegvervoerders verwachten meer drukte door laag water

UTRECHT (ANP) - ProRail maakt zich op voor een grotere vraag naar goederenvervoer per spoor door de lage waterstanden in belangrijke rivieren voor de binnenvaart. Brancheverenigingen van vervoersbedrijven verwachten tegelijkertijd een groter beroep op het wegtransport. Maar bij beide alternatieven zijn de mogelijkheden maar beperkt.

2 uur geleden
Saudische prins investeerde half miljard in Rusland rond invasie

MOSKOU (ANP/RTR) - Een Saudi-Arabisch investeringsfonds heeft stilletjes voor meer dan een half miljard dollar in drie Russische energiebedrijven gestoken. Kingdom Holding, dat eigendom is van prins Alwaleed Bin Talal, deed dat rond de Russische invasie van Oekraïne. Dat werd duidelijk uit officiële beursdocumenten die afgelopen weekeinde werden vrijgegeven.

3 uur geleden
KLM-piloten in het buitenland niet meer gratis naar het werk

AMSTERDAM (ANP) - Piloten van KLM die in het buitenland wonen, kunnen niet meer gratis van en naar het werk reizen. In de nieuwe cao wordt, mits piloten akkoord geven, de gratis regeling afgeschaft. Dat betekent concreet dat piloten die in het buitenland wonen een vast bedrag in de maand betalen voor het woon-werkverkeer.

4 uur geleden
Kosovo voert stroomonderbrekingen in door energiecrisis

PRISTINA (ANP/RTR) - Huishoudens en bedrijven in Kosovo moeten vanaf maandag rekening houden met regelmatige stroomonderbrekingen. Het Balkanland produceert niet genoeg elektriciteit om zelf aan de vraag te voldoen en de hoge stroomprijzen in het buitenland maken het moeilijk voor het armlastige land om elektriciteit te importeren. Daarmee is Kosovo een van de eerste landen in Europa waar de energiecrisis tot stroomonderbrekingen leidt.

4 uur geleden