Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vakantieparken profiteren van recordtoename Nederlandse gasten'

'Vakantieparken profiteren van recordtoename Nederlandse gasten'

SNEEK (ANP) - Nederlandse vakantieparken hebben in de voorjaarsvakantie geprofiteerd van een recordtoename van gasten uit eigen land. Volgens boekingensite Parkvakanties.nl maakten Nederlandse toeristen het gemis goed van buitenlandse gasten, die door reisbeperkingen vaak wegbleven.

De afgelopen krokusvakantie steeg het aantal Nederlandse bezoekers van vakantieparken in Nederland met 38 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt Parkvakanties.nl op basis van gegevens van vrijwel alle parken in ons land. Volgens oprichter Laurens Taekema is het nooit eerder voorgekomen dat het aantal binnenlandse gasten in deze periode van het jaar zo hard steeg.

De regering draagt Nederlanders met het oog op de coronapandemie op om niet naar het buitenland te reizen als ze daar geen dringende reden voor hebben. Daardoor viel de concurrentie van bijvoorbeeld skivakanties of andere trips naar het buitenlans eind februari weg.

Ook afgelopen zomer veel gasten

Daar staat tegenover dat buitenlandse gasten amper nog naar Nederland kwamen. Duitsland heeft bijvoorbeeld een negatief reisadvies voor Nederland, waardoor het aantal reserveringen uit dit land met 32 procent daalde. Dankzij de compensatie door Nederlandse gasten bleef de bezetting op 94 procent, wat min of meer gelijk is aan voorjaarsvakanties in voorgaande jaren.

Ook afgelopen zomer hadden vakantieparken in Nederland aan klandizie uit eigen land geen gebrek, doordat reizen naar het buitenland erg onzeker was. Taekema noemt het afgelopen jaar een "gekkenhuis", waar na maandenlange stilstand in het voorjaar de vraag naar bungalowvakanties ineens omhoog schoot. Hij merkt dat Nederlanders door de wisselende coronaregels rond vakanties steeds meer op het laatste moment boeken. Zo stromen er al wel veel boekingen binnen voor Pasen en de meivakantie, maar wachten mensen nog wel met reserveringen voor de zomervakantie.

Meer uit Financieel

Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

30 minuten geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

1 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

1 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

4 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

4 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

5 uur geleden
EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

6 uur geleden