Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakantiegangers uren extra onderweg op de drukke Europese wegen

Vakantiegangers uren extra onderweg op de drukke Europese wegen

DEN HAAG (ANP) - Het was zaterdag een drukke dag op de Europese wegen naar vakantiebestemmingen. In Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Italië moesten mensen rekening houden met uren extra reistijd. Aan het eind van de middag nam het oponthoud enigszins af.

Grootste knelpunt was zaterdag de A10/11 in Oostenrijk, aldus de ANWB. Vanaf Salzburg tot aan grens met Slovenië moesten reizigers rekening houden met ruim 5 uur extra reistijd. Dat is inclusief de 3 uur wachttijd voor de Karawankentunnel.

Ook op de Franse wegen als de Autoroute du Soleil (A7) en de A10 richting Bordeaux waren lange wachttijden. Voor Frankrijk is het de eerste zwarte zaterdag van deze zomer. Rond het middaguur telde de Franse gendarmerie in totaal 760 kilometer file op de Franse wegen. Dat is 2 kilometer minder dan er in 2019 op de eerste zwarte zaterdag heeft gestaan

Adriatische kust

In Italië was er veel verkeer onderweg naar de Adriatische kust. Ook op de A12 tussen Genua en Pisa was het uren langzaam rijden.

Mensen die via Duitsland naar hun vakantiebestemming reizen, moeten ook rekening houden met extra reistijd. Zo stond het voor de Deense grens uren vast. Veel Denen keren terug naar huis omdat de schoolvakantie eindigt.

Richting Spanje waren er dit keer geen files. Veel vakantiegangers mijden Spanje vanwege de lokale uitbraken van het coronavirus in dat land.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Actiedag voor Beiroet brengt 11,5 miljoen euro op

EXPLOSIE BEIROETHILVERSUM (ANP) - De nationale actiedag voor hulp aan Beiroet heeft bijna 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat meldden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. In totaal hebben 163.000 mensen gedoneerd.

1 uur geleden
Weer noodbevel in Schilderswijk in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - In een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente.

1 uur geleden
Tweede testdag Terschelling: geen enkele positieve test

MIDSLAND (ANP) - De tweede testdag op het eiland Terschelling heeft geen nieuwe coronagevallen aan het licht gebracht. Alle 169 monsters die zijn onderzocht, waren negatief. Dat heeft de Friese GGD bekendgemaakt. Verder zijn er 131 mensen die zaterdag de uitslag krijgen, omdat zij vrijdag pas in de loop van de middag waren getest.

3 uur geleden
Strand IJburg weer open, met extra veiligheidsmaatregelen

AMSTERDAM (ANP) - Het strand van IJburg in Amsterdam gaat zaterdag weer open. Burgemeester Halsema had het strand gesloten nadat twee mensen er waren verdronken, maar met extra maatregelen is het water weer veilig genoeg voor badgasten, laat de gemeente weten.

3 uur geleden
Ruim honderd mensen lopen stille tocht voor doodgestoken Alice

ROTTERDAM (ANP) - Ruim honderd mensen hebben vrijdagavond in Rotterdam-West meegelopen in de stille tocht voor de 15-jarige Alice, die woensdagavond in een woning aan de Mathenesserdijk is doodgestoken. De tocht begon om 18.45 uur op het Marconiplein en eindigde ruim twintig minuten later bij het huis aan de Mathenesserdijk.

4 uur geleden
Veel belangstelling stille tocht Bas van Wijk

BADHOEVEDORP (ANP) - De stille tocht voor de vorige week zaterdag doodgeschoten Bas van Wijk is na ongeveer anderhalf uur weer teruggekeerd bij het beginpunt, voetbalvereniging Pancratius in Badhoevedorp. Honderden familieleden, vrienden en belangstellenden deelden hun verdriet over de dood van Bas. Familieleden en vrienden liepen in een indrukwekkende lange stille stoet langs plaatsen in Badhoevedorp die voor Bas van betekenis waren geweest. Belangstellenden vormden een erehaag langs de route.

5 uur geleden
Camping Appelhof op Terschelling mag dag langer openblijven

FORMERUM (ANP) - De populaire jongerencamping Appelhof op het eiland Terschelling hoeft pas komende maandag dicht te gaan. De eigenaar wilde eigenlijk op zondag om 12.00 uur de poorten sluiten en de veiligheidsregio en de gemeente gaven hem daar vrijdag ook opdracht toe. Maar nu is besloten om de camping 24 uur langer open te houden.

6 uur geleden