Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakantiegangers naar Hazeldonk voor controle auto en caravan

Vakantiegangers naar Hazeldonk voor controle auto en caravan

DEN HAAG (ANP) - Vakantiegangers kunnen hun auto zaterdagochtend bij het Brabantse Hazeldonk laten checken door medewerkers van de ANWB, Kwik-Fit en Autotaalglas. Zij zullen letten op het profiel van de banden, de bandenspanning, de verlichting, het oliepeil en de ruitensproeier- en koelvloeistof. De ANWB zal ook caravans en vouwwagens wegen en controleren.

Mensen die onderweg zijn naar België en Frankrijk kunnen tussen 07.00 en 12.00 uur terecht bij verzorgingsplaats Hazeldonk langs de A16. "Eventueel kunnen kleine mankementen ter plekke worden verholpen", aldus de ANWB.

Heel Nederland heeft zomervakantie nu ook de scholen in regio Midden de deuren hebben gesloten. De toeristenbond verwacht daarom dat het druk wordt op de weg. Maar vanwege het nieuwe coronavirus zullen niet zoveel mensen op vakantie gaan als in voorgaande jaren.

De ANWB verwacht dat de Duitse wegen richting het noorden en zuiden druk zullen zijn vanwege de vele vakantiegangers. In Frankrijk wordt het druk op de wegen in de richting van het westen en zuiden van het land. Verder waarschuwt de toeristenbond voor oponthoud bij de Oostenrijkse Karawankentunnel (A11) aan de grens van Slovenië en bij de Zwitserse St. Gotthardtunnel (A2) richting Italië.

Meer uit Binnenland

Complotdenker Micha Kat: ik ben soms te ver gegaan

DEN HAAG (ANP) - Complotdenker Micha Kat (59) heeft dinsdag tijdens zijn strafzaak erkend dat hij in zijn video's af en toe over de schreef is gegaan. Volgens Kat komt dat voor "als er emoties in het spel zijn", zo legde hij in de rechtbank in Den Haag uit. "Bij sommige dingen ben ik te ver gegaan."

58 minuten geleden
OM in hoger beroep in zaak misbruiken oppaskinderen

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak tegen de Limburgse man en vrouw die zeven oppaskinderen in de regio Eindhoven zouden hebben misbruikt. De twee werden eerder deze maand veroordeeld tot twaalf jaar cel, de man kreeg er ook tbs met dwangverpleging bij. Het OM, dat sprak van een "weerzinwekkende zedenzaak", eiste in januari vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen beide verdachten.

1 uur geleden
Politiebonden: meer geld nodig voor bewaken en beveiligen

BAARN (ANP) - Politiebonden roepen in een brief aan minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) op snel meer geld beschikbaar te stellen voor het zogenoemde stelsel Bewaken en Beveiligen, dat toeziet op het beschermen van bedreigde personen. Door een tekort aan geld lopen die personen en politie momenteel "onnodige extra risico’s", melden politievakbonden ACP, ANPV, NPB en Equipe dinsdag.

2 uur geleden
CPB: pas op met belastingmaatregelen om gedrag te sturen

DEN HAAG (ANP) - De overheid moet spaarzamer gebruikmaken van belastingmaatregelen om het gedrag van burgers en bedrijven te sturen. Deze instrumenten zijn vaak nodeloos ingewikkeld en leiden tot hoge kosten of lastenverzwaringen, zonder dat het beoogde doel ermee wordt bereikt. Daarvoor waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport.

3 uur geleden
4 musea, waaronder Tropenmuseum, verder onder naam Wereldmuseum

DEN HAAG (ANP) - Het Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum gaan later dit jaar verder onder de naam Wereldmuseum. De musea hebben sinds de fusie in 2014 een andere koers ingezet, meldt de museumkoepel Nationaal Museum van Wereldculturen dinsdag. "De nieuwe naam is een logische nieuwe stap van deze transitie."

3 uur geleden
Tata Steel naar rechter om cameratoezicht van omgevingsdienst

IJMUIDEN (ANP) - Tata Steel stapt naar de rechter wegens de camera's die de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft opgehangen om toezicht te houden op de staalfabriek. Tata eist met een kort geding dat het cameratoezicht stopt, omdat volgens het bedrijf de privacy van de medewerkers niet gegarandeerd is.

3 uur geleden
Zembla: OM verwijdert aantekening strafblad Zembla-journalist

HILVERSUM (ANP) - De aantekening op het strafblad van Zembla-journalist Ton van der Ham na zijn arrestatie in 2018 is door het Openbaar Ministerie verwijderd, meldt Zembla dinsdagochtend. Van der Ham was destijds aan het werk in het UMC Utrecht toen beveiligers hem aanhielden. Het OM concludeert volgens Zembla na nieuw onderzoek dat de aanhouding was gebaseerd op een dwaling.

5 uur geleden