Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakantiedrukte terug op Schiphol, maar nog niet op oude niveau

Vakantiedrukte terug op Schiphol, maar nog niet op oude niveau

SCHIPHOL (ANP) - De vakantiedrukte op Schiphol is terug, maar nog lang niet op het niveau van 2019. Toen lag het hoogtepunt op 235.000 reizigers per dag, dat is nu rond de 120.000 reizigers. De rijen zijn wel ongeveer even lang, doordat er meer controles zijn met test- en vaccinatiebewijzen.

In tegenstelling tot een paar maanden geleden, toen er vrijwel alleen noodzakelijke reizen plaatsvonden, zijn reizigers nu zichtbaar blij om weer te reizen. "De vakantievreugde is duidelijk terug, je ziet veel blije gezichten en er is vrolijkheid in de rijen", vertelt een woordvoerder van Schiphol. De verwachting voor de aankomende weken is dat de drukte blijft zoals die nu is, met gemiddeld ongeveer 120.000 reizigers per dag. "Maar het hangt af van eventuele nieuwe reisadviezen."

Passagiers moeten hun test- of vaccinatiebewijs laten zien met een QR-code of op papier. "Over het algemeen loopt dat soepel, soms zijn er reizigers die niets bij zich hebben. Zij kunnen zich dan alsnog op Schiphol laten testen met een sneltest", legt de woordvoerder uit. Af en toe missen reizigers daardoor hun vliegtuig. Schiphol blijft passagiers daarom adviseren om alles in orde te hebben voor aankomst bij de luchthaven.

Omdat in de rijen niet altijd 1,5 meter afstand gehouden kan worden, zijn mondkapjes verplicht. "Het scheelt ook dat iedereen die op de luchthaven komt, in principe is gevaccineerd of een negatieve coronatest heeft", aldus de zegsman van Schiphol. Er zijn overigens weer veel zogenoemde overstappers op de luchthaven. Dat zijn reizigers uit het buitenland, vaak op intercontinentale vluchten, die op Schiphol overstappen. "Er zijn meer niet-Nederlanders dan Nederlanders op Schiphol", meldt de woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Heijnen kijkt toch nog naar mogelijke oplossing voor Eurostar

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen gaat kijken of nog voorkomen kan worden dat de directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen er volgend jaar door werkzaamheden maandenlang uit ligt. Aanleiding is een gesprek met topvrouw Gwendoline Cazenave van spoorbedrijf Eurostar, die daarin aangaf niet overtuigd te zijn van de noodzaak van de tijdelijke sluiting.

14 minuten geleden
Slagter (MAX) gaat bij NPO programma voor Van Nieuwkerk aanvragen

HILVERSUM (ANP) - Omroepbaas Jan Slagter gaat "op korte termijn" voorstellen bij de NPO indienen voor programma's waarmee Matthijs van Nieuwkerk kan terugkeren op televisie. Dat laat Slagter dinsdag aan het ANP weten. In eerste instantie zet Slagter in op "een programma waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan doen. Maar het lijkt me terecht dat hij daarna weer meer gaat doen op de Nederlandse televisie."

50 minuten geleden
Ruim 900 kilo cocaïne onderschept in Zeeland

VLISSINGEN (ANP) - Op twee locaties in Zeeland hebben de opsporingsdiensten dinsdag in totaal 939 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een waarde van ruim 70 miljoen euro en zijn vernietigd, meldt de douane.

1 uur geleden
Van der Burg wil binnen maand vier 'overlooplocaties' Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) heeft binnen een maand drie tot vier locaties nodig die als 'overloop' voor het overbelaste Ter Apel kunnen worden ingezet. Daarnaast moet er in elke provincie een 'doorstroomlocatie' komen waar 500 tot 1500 erkende vluchtelingen vanuit het asielzoekerscentrum (azc) kunnen verblijven, in afwachting van definitieve huisvesting. In een brief doet Van der Burg een dringend beroep op alle burgemeesters en commissarissen van de Koning om snel beide types locaties aan te bieden.

3 uur geleden
Vervuilend verkeer in 2025 niet welkom in groot deel Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Vanaf 2025 zijn in een groot deel van Amsterdam alleen taxi's, bestel- en vrachtauto's, brom- en snorfietsen en boten welkom die geen uitlaatgassen uitstoten. Deze voertuigen rijden op waterstof of zijn elektrisch. De hoofdstad wil met de maatregel de lucht schoner maken en de stad gezonder en stiller, meldt wethouder Melanie van der Horst (Verkeer, vervoer en luchtkwaliteit) in een brief aan de gemeenteraad.

4 uur geleden
Kantoorpand Amsterdam wordt opvangplek voor 650 vluchtelingen

AMSTERDAM (ANP) - Een kantoorgebouw in Amsterdam-West wordt een opvangplek voor maximaal 650 vluchtelingen. Dat meldt de gemeente dinsdag. Het gaat om het Einsteingebouw aan de Kabelweg in Sloterdijk.

5 uur geleden
Rutte: aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmisdaad

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat er "absoluut" van uit dat de Russen achter het opblazen van een stuwdam in het zuiden van Oekraïne zitten. "Dit is een schending van het humanitair oorlogsrecht, die zich rechtstreeks richt tegen de burgerlijke, civiele infrastructuur." Daarmee is het "echt een oorlogsmisdaad", zei Rutte voor aanvang van het Kamerdebat over de gaswinning in Groningen.

5 uur geleden