Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vader verdacht van fatale mishandeling dochter van vier maanden

Vader verdacht van fatale mishandeling dochter van vier maanden

DEN BOSCH (ANP) - Een 24-jarige man uit Vught wordt ervan verdacht dat hij in augustus z’n vier maanden oude baby om het leven bracht. De zaak kwam donderdag naar buiten, doordat die voor het eerst werd behandeld bij de rechtbank in Den Bosch.

Volgens de officier van justitie had het meisje diverse breuken in het lichaam en aan het hoofd, waardoor ze overleed. Justitie onderzoekt ook nog de mishandeling van de moeder en de broer van het meisje. Dat is nu nog niet officieel een verwijt, zei de aanklager. Wel gaf hij zijn partner weleens een tik, zei zijn advocaat: "Maar dat is geen bewijs dat hij zijn kinderen heeft mishandeld."

Politie en justitie hebben niet eerder bericht over de zaak omdat er nog veel onderzocht moest worden. Het onderzoek naar de dood van het meisje begon op 21 augustus. Die ochtend kwam er een melding bij de politie van een reanimatie van een baby in een woning in Vught. Vijf dagen na de melding werd vader Denilson F. opgepakt als verdachte. Sindsdien zit hij vast op verdenking van moord of doodslag.

Avond voor fatale mishandeling

De avond ervoor is het meisje nog gefilmd in een maxi-cosi. Dat was om 19.15 uur. Ze was volgens de officier van justitie toen nog levendig. Daarna is de moeder vertrokken en was F. alleen met het kindje thuis. Rond 23.00 uur zocht hij op Google naar ‘diepe slaap’ en ‘baby slapen wil niet wakker’. Hij verzette zich later tegen het maken van een scan van het lichaam van het meisje, vertelde de officier. Volgens de advocaat is er "geen enkel direct bewijs" dat F. het kindje mishandelde.

Ondanks het verzoek van zijn raadsman om F. vrij te laten, hield de rechtbank hem in de cel.

Zittingszaal vol

De zitting in het Paleis van Justitie in Den Bosch was druk bezocht. De hele zaal zat vol. De verdachte zelf was er niet persoonlijk. Hij woonde de zitting bij via een videoverbinding. De volgende zitting is 16 februari. Ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet op 12 juli uitspraak in zedenzaak Ali B

HAARLEM (ANP) - De rechtbank doet op 12 juli uitspraak in de zedenzaak tegen Ali B. De rechters willen de tijd nemen om te komen tot een vonnis, liet de voorzitter vrijdagavond aan het einde van een lange zittingsdag weten.

14 uur geleden
Advocaat Ali B ziet onvoldoende bewijs voor verklaring Ten Damme

HAARLEM (ANP) - Ali B moet volgens zijn advocaat Bart Swier ook worden vrijgesproken voor het verkrachten van zangeres Ellen ten Damme. In zijn pleidooi zei hij vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat er onvoldoende betrouwbare verklaringen en bewijs zijn.

16 uur geleden
Advocaat Ali B vraagt ook vrijspraak voor aanranding Jill Helena

HAARLEM (ANP) - De advocaat van Ali B, Bart Swier, heeft betoogd dat er geen sprake was van aanranding tijdens de ontmoeting van de rapper en Jill Helena. Volgens hem was er geen sprake van dwang en moet hij vrijgesproken worden.

18 uur geleden
Advocaten Ali B vinden verklaring nieuwe getuige onbetrouwbaar

HAARLEM (ANP) - De advocaten van Ali B noemen de nieuwe getuige die zich woensdagavond pas meldde in de zedenzaak tegen de rapper "onbetrouwbaar". De verdediging van de rapper betoogde vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat de verklaring van de vrouw duidelijk afwijkt van die van het slachtoffer. Zij zou door B. zijn aangerand en verkracht tijdens een schrijverskamp in Heiloo.

19 uur geleden
Nog eens 10 miljoen voor Nederlandse taallessen Oekraïners

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet steekt nog eens 10 miljoen euro in taalles voor Oekraïense vluchtelingen. De afgelopen tijd werd er al 17 miljoen voor opzijgezet. Met het geld kunnen gemeenten de Oekraïners ook volgend jaar "op een laagdrempelige manier blijven ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal".

19 uur geleden
XR betwijfelt onpartijdigheid burgemeester Halsema door gift ING

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) trekt de neutraliteit van burgemeester Femke Halsema in twijfel door de schenking van 5500 zonnepanelen aan de gemeente Amsterdam door ING samen met vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep. Volgens XR wekt de schenking "de schijn van partijdigheid" bij de afwegingen van de burgemeester "bij de XR-demonstraties tegen ING". ING en het vastgoedbedrijf schonken donderdag de zonnepanelen ter gelegenheid van het aankomende 750-jarig bestaan van de hoofdstad in 2025.

20 uur geleden
Drukte bij autobedrijven na storing bij RDW

BUNNIK (ANP) - Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

20 uur geleden