Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vader van meisjes: Van der Poel mag boos zijn, maar niet dit doen

Vader van meisjes: Van der Poel mag boos zijn, maar niet dit doen

SYDNEY (ANP) - De vader van de Australische meisjes die zaterdagavond in een hotel in Sydney werden aangevallen door Mathieu van der Poel, vindt het logisch dat de Nederlandse wielrenner boos was. "Hij had alle recht om boos te zijn. Maar niet om te doen wat hij deed", zegt de vader in Australische media. "Het zijn kleine meisjes en hij is heel groot."

De meiden van 12 en 14 jaar verbleven in hetzelfde hotel en op dezelfde gang als Van der Poel, die in Australië was voor de WK wielrennen. Op de avond voor de wegwedstrijd, waar de Nederlander voor de regenboogtrui wilde gaan, werd Van der Poel wakker gehouden door lawaai op de gang. De meisjes, die met twee andere zussen aan het spelen waren, klopten ook een paar keer op de deur van de kamer waar Van der Poel en zijn vriendin verbleven. De wielrenner trok uiteindelijk de deur open. Hij pakte één meisje bij de arm en schreeuwde tegen de andere. Een van de meiden viel en liep een schaafwond aan haar elleboog op. Van der Poel, die door de politie werd meegenomen naar het bureau en maandag door een Australische rechter werd veroordeeld tot het betalen van een boete van omgerekend 1000 euro, betuigde dinsdag bij terugkeer op het vliegveld van België spijt.

De vader zegt in de krant dat hij afgelopen weekeinde niet in het hotel was. Zijn vrouw verbleef daar wel, samen met een vriendin met eveneens twee dochters. "Kijk, toen ik jong was deed ik ook zulke dingen", zegt hij over het uit de hand gelopen spelletje dat de meisjes op de hotelgang speelden. "De jongste had onlangs corona en dit was hun uitje. Ze waren heel enthousiast, maar toen werden ze een beetje ondeugend. Ik heb tegen ze gezegd dat ook zij in de fout zijn gegaan."

Van der Poel moet zich binnenkort in een gesprek met de teamleiding van zijn werkgever Alpecin-Deceuninck verantwoorden voor wat zich in Australië heeft afgespeeld.

Meer uit Sport

Spanje plaatst zich met zege op Oranje voor het eerst voor Spelen

SEVILLA (ANP) - De Spaanse voetbalsters hebben zich door de overtuigende thuiszege op Oranje (3-0) voor de eerste keer geplaatst voor de Olympische Spelen. De Spanjaarden werden afgelopen zomer al voor het eerst wereldkampioen en zetten hun opmars nu verder voort. Het Nederlands elftal strijdt woensdag nog met Duitsland om het laatste Europese ticket.

7 minuten geleden
Tsjechische tennistiener Mensik (18) naar finale in Doha

DOHA (ANP) - De Tsjechische tiener Jakub Mensik heeft op het ATP-toernooi van Doha de finale bereikt. De toernooiverrassing, 18 jaar oud pas, was bij de laatste vier ook te sterk voor Gaël Monfils: 6-4 1-6 6-3. De Tsjech is de jongste finalist op een ATP-toernooi sinds Carlos Alcaraz in 2021 de eindstrijd haalde in Umag.

3 uur geleden
Wielrenner Vingegaard grijpt na ritzege leiding in O Gran Camiño

CHANTADA (ANP) - De Deense wielrenner Jonas Vingegaard heeft de leiding veroverd in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño. De tweevoudig Tourwinnaar van Visma - Lease a Bike kwam na een natte heuvelrit over ruim 151 kilometer tussen Taboada en Chantada solo over de streep.

4 uur geleden
Verstappen tevreden na testdagen Formule 1 in Bahrein

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen kon tevreden terugkijken op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein. De wereldkampioen, die in zijn Red Bull de vierde tijd noteerde, verklaarde na afloop dat de focus vrijdag niet op de rondetijden lag.

5 uur geleden
Olympisch kampioen Krol (31) stopt met schaatsen

HEERENVEEN (ANP) - Olympisch kampioen Thomas Krol stopt met schaatsen. De 31-jarige Krol is regerend olympisch kampioen op de 1000 meter. Hij gaat zich toeleggen op een loopbaan als piloot.

5 uur geleden
Verstappen sluit laatste test in Bahrein af met vierde tijd

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen was op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein niet de snelste, maar hij reed wel 66 ronden zonder problemen op het circuit van Sakhir. De wereldkampioen noteerde de vierde tijd. Hij gaf in zijn nieuwe Red Bull 0,433 seconde toe op Charles Leclerc, die in zijn Ferrari de beste rondetijd op de klok zette. De Monegask deed dat wel op een snellere zachte band.

6 uur geleden
Nederlandse cricketers verliezen WK-kwalificatieduel van Namibië

KIRTIPUR (ANP) - De Nederlandse cricketers hebben tegen Namibië de derde WK-kwalificatiewedstrijd in Nepal met 24 runs verschil verloren. Namibië kwam in de eerste innings tot een totaal van 203 runs, Oranje strandde op 179 runs. Het duel was door regenval ingekort tot 45 overs per ploeg.

7 uur geleden