Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

Volgens de politie werd de 56-jarige man de feesttent uitgezet omdat hij een vrouw zou hebben lastiggevallen. Eenmaal buiten kwam de zoon van de man erbij en ontstond ruzie. Daarbij werd een beveiliger geslagen.

Kort daarna wilden opgeroepen agenten de vader arresteren, maar hij en zijn zoon verzetten zich daartegen. De 56-jarige man werd tegen de grond gewerkt en zijn zoon "kwam agressief op de agenten af". Daarop zette de politie het stroomstootwapen in.

Meer uit Binnenland

Hoogste aantal asielzoekers in Ter Apel, dwangsom op 750.000 euro

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2355 asielzoekers de nacht doorgebracht. Dat is het hoogste aantal sinds de rechter het azc in januari een maximaal aantal slapers oplegde van 2000.

10 minuten geleden
Pro-Palestijnse demonstranten onderbreken wederom Kamerdebat

DEN HAAG (ANP) - Wederom hebben pro-Palestijnse demonstranten een plenaire vergadering in de Tweede Kamer onderbroken. Vier demonstranten riepen vlak na aanvang van een debat over de parlementaire enquĂȘte over fraudebeleid leuzen als "Free, free Palestine" vanaf de publieke tribune en werden vervolgens door de beveiliging verwijderd. Ook in de centrale hal en voor de ingang van het parlementsgebouw waren demonstranten. Sommigen zwaaiden met Palestijnse vlaggen.

18 minuten geleden
Autoriteit nog iets somberder over natuur Veluwe dan provincie

UTRECHT (ANP) - De natuur op de Veluwe "lijdt zwaar" onder verdroging, verzuring en veel te hoge stikstofconcentraties, schetst de Ecologische Autoriteit (EA) in een kritisch rapport. Het grootste natuurgebied van het vastland is er volgens de autoriteit in een aantal opzichten nog slechter aan toe dan de provincie Gelderland eerder had vastgesteld.

1 uur geleden
Raad van State vraagt Europees hof om uitleg over derdelanders

DEN HAAG (ANP) - Ook de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, vraagt het Hof van Justitie van de Europese Unie wat de afspraken over derdelanders zijn. De Raad van State wil weten wanneer de bescherming van derdelanders eindigt en sluit zich daarom aan bij vragen die de rechtbank in Amsterdam aan de Europese rechters had gesteld.

1 uur geleden
Westerwolde: veiligheid was in geding in zomer 2022 in Ter Apel

WESTERWOLDE (ANP) - De Groningse gemeente Westerwolde zegt dat haar handelwijze in de crisissituatie rond het aanmeldcentrum in Ter Apel in de zomer van 2022, puur gericht was op de veiligheid en de openbare orde. Die waren in het geding, zegt de gemeente in reactie op het rapport van de Nationale ombudsman over die periode. "We hebben destijds op goede gronden gemeend te moeten ingrijpen en dat is gebeurd."

1 uur geleden
Veel Nederlanders op vakantie in eigen land, geld speelt rol

DEN HAAG (ANP) - Deze meivakantie kiest 42 procent van de vakantiegangers voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder die op vakantie gaan tussen 27 april en 12 mei. "Nederland past goed bij een kortere vakantie: de kust, bos en heide, maar ook historische steden en dorpen worden graag bezocht", aldus de organisatie.

3 uur geleden
Hulp afwijzen in Ter Apel 2022 was 'onbehoorlijk', zegt Ombudsman

DEN HAAG (ANP) - Overheidsinstanties hebben "onbehoorlijk en ongepast gehandeld" tijdens de crisissituatie in de zomer van 2022 bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Aangeboden hulpmiddelen werden van asielzoekers afgepakt en burgers die hulp boden, werden gewaarschuwd voor arrestatie. De Nationale Ombudsman veroordeelt het handelen van de overheidsinstanties destijds in het rapport 'Verboden hulp te bieden?'.

5 uur geleden