Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vaccinproducent Johnson & Johnson verhoogt winstverwachting

Vaccinproducent Johnson & Johnson verhoogt winstverwachting

NEW BRUNSWICK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Vaccinproducent Johnson & Johnson heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. De resultaten van het farmaceutische bedrijf zijn verbeterd doordat de reguliere zorg op veel plekken in de wereld niet meer wordt afgeschaald door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. Door de virusuitbraak kwamen veel operaties en behandelingen te vervallen, waardoor het bedrijf minder medicijnen verkocht.

Het Amerikaanse concern is onder meer het moederbedrijf van Janssen in Leiden dat een vaccin tegen corona ontwikkelde. De bijdrage van dat middel aan de resultaten is beperkt. De verkoop van het Janssen-vaccin leverde 500 miljoen dollar op in het derde kwartaal, minder dan verwacht. Evengoed houdt Johnson & Johnson vast aan de voorspelling dat er in het hele jaar 2,5 miljard dollar wordt verdiend met het vaccin. Het coronavaccin dat branchegenoten Pfizer en BioNTech ontwikkelden brengt veel meer op.

Onafhankelijke deskundigen die de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA adviseren, oordeelden afgelopen vrijdag positief over een boostershot met het coronavaccin van het Nederlandse Janssen. De FDA besluit binnenkort of de aanbeveling wordt overgenomen. Als dat het geval is, wordt daarna bepaald welke groepen in aanmerking komen voor zo'n extra prik.

Vooral middelen van Johnson & Johnson tegen auto-immuunziekten en een aantal kankermedicijnen droegen bij aan een verbetering van de resultaten van het bedrijf. De omzet van Johnson & Johnson steeg in het derde kwartaal met 11 procent naar 23,3 miljard dollar. De winst nam met 3 procent toe tot bijna 3,7 miljard dollar.

Meer uit Financieel

Haven Rotterdam wil 'ammoniakkraker' voor meer waterstofimport

ROTTERDAM (ANP) - Havenbedrijf Rotterdam denkt met een zogeheten ammoniakkraker de import van 1 miljoen ton aan waterstof per jaar mogelijk te maken. Momenteel onderzoekt het bedrijf in samenwerking met zeventien andere bedrijven de mogelijkheden om een dergelijke installatie te bouwen in de haven van Rotterdam, waarmee ammoniak wordt omgezet in waterstof.

14 minuten geleden
Apple breidt doe-het-zelfreparatie voor Macs en iPhones uit

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple staat klanten in acht Europese landen toe zelf apparaten te repareren. Daarmee breidt het Amerikaanse techbedrijf een eerder dit jaar in de Verenigde Staten geïntroduceerd programma uit.

16 minuten geleden
ING: lichte krimp bouwsector in 2023 door hogere kosten

AMSTERDAM (ANP) - De groei van de bouwproductie in Nederland is de afgelopen jaren al steeds lager geworden en zal volgend jaar met een half procent krimpen. Dat voorspellen de sectoreconomen van ING Research. Minder bouwvergunningen, gestegen bouwkosten en een terughoudende woonconsument laten de productie volgens de kenners in 2023 dalen.

36 minuten geleden
Meer orders voor Duitse fabrieken na recente dalingen

WIESBADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Duitse fabrieksorders zijn in oktober weer gestegen na een afname van de opdrachten in de twee voorgaande maanden. De toename, die groter was dan verwacht, is een opsteker voor de fabrikanten in de grootste economie van Europa. Die worstelen met de hoge inflatie en sterk gestegen energiekosten als gevolg van de Russische oorlog in Oekraïne.

56 minuten geleden
Toezichthouder ACM gaat strenger toezien op nepkortingen

AMSTERDAM (ANP) - Het wordt voor bedrijven lastiger om nepkortingen te geven op producten en diensten aan consumenten. Vanaf 1 januari worden de regels strenger en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zal vanwege de aangescherpte regelgeving de controles opvoeren, heeft de toezichthouder bekendgemaakt.

1 uur geleden
Gasprijzen lopen op door lagere temperaturen

AMSTERDAM (ANP) - De gasprijzen gaan dinsdag omhoog door kouder dan normaal weer in Noordwest-Europa. Daardoor worden de voorraden die voor de winter zijn aangelegd meer aangeboord. Ook de komende weken lijkt Europa gebukt te gaan onder koudere temperaturen die vanuit het oosten worden aangevoerd. Op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs steeg de prijs van gas met zo'n 3 procent tot 138,50 euro per megawattuur.

1 uur geleden
Rentezorgen houden AEX in toom, Shell grootste daler

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak liet dinsdag weinig beweging zien. De beurshandel bleef in de ban van de rentezorgen. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente steviger en langer zal blijven verhogen laaide afgelopen vrijdag al op door het sterker dan verwachte banenrapport. Maandag bleek daarnaast dat de Amerikaanse dienstensector beter blijft draaien dan verwacht.

2 uur geleden