Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vaccinnieuws helpt Japanse beurs vooruit

Vaccinnieuws helpt Japanse beurs vooruit

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag opnieuw met winst geëindigd. Beleggers hopen dat het einde van de coronapandemie in zicht is na het positieve nieuws over de effectiviteit van het nieuwe coronavaccin van farmaceut Pfizer. Vooral de bedrijven die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis, zoals de luchtvaartmaatschappijen, waren in trek. Veel grote technologiebedrijven, die juist profiteerden van het thuiswerken, stonden daarentegen onder druk.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,3 procent hoger op 24.905,59 punten. De Japanse hoofdindex bereikte een dag eerder al het hoogste niveau sinds november 1991, na de overwinning van Joe Biden bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De luchtvaartmaatschappijen Japan Airlines en ANA Holdings kregen er respectievelijk ruim 21 procent en dik 18 procent bij. Ook de andere Aziatische luchtvaartmaatschappijen schoten omhoog. In Hongkong klom Cathay Pacific 13 procent en in Sydney won Qantas 8 procent.

De drie grote Japanse spoorwegbedrijven profiteerden eveneens van het positieve vaccinnieuws. East Japan Railway, West Japan Railway en Central Japan Railway stegen tot bijna 16 procent. De Japanse computerspelletjesmaker Nintendo, die zijn verkopen sterk zag stijgen door de pandemie, verloor 4,5 procent. Ook de Japanse techinvesteerder SoftBank (min 4,7 procent) werd lager gezet, ondanks beter dan verwachte kwartaalcijfers.

De andere aandelenbeurzen in de Aziatische regio lieten overwegend kleine winsten zien. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de min door koersverliezen onder de grote Chinese techbedrijven. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,5 procent en in Seoul klom de Kospi 0,2 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney steeg 0,7 procent.

Meer uit Financieel

Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

3 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

3 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

4 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

7 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

7 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

7 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

9 uur geleden