Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vaccinmakers BioNTech en Moderna winnen fors op Wall Street

Vaccinmakers BioNTech en Moderna winnen fors op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Vaccinmakers BioNTech en Moderna hebben woensdag flink gewonnen op de aandelenbeurzen in New York. De biotechnologiebedrijven lopen voor op het gebied van coronavaccins en hebben beide een effectief mRNA-vaccin ontwikkeld. Beide bedrijven hebben eerder aangegeven dat na de eerste twee prikken extra injecties nodig zullen zijn, zogenoemde 'booster-shots'. Volgens de Financial Times hebben de bedrijven de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in nieuwe deals met de Europese Unie.

Moderna won ruim 8 procent. De biotechnoloog liet dinsdag weten een vaccin tegen het RS-virus op basis van mRNA in ontwikkeling te hebben. De markten leken een dag nodig te hebben dat nieuws op waarde te schatten. BioNTech won op zijn beurt bijna 18 procent. Volgens The New York Times krijgt het vaccin van Pfizer en BioNTech binnen een maand volledige goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Autoproducent General Motors (GM) stond bij de verliezers met verlies van 9 procent. De onderneming kwam met een tegenvallende handelsupdate en werd daar door beleggers op afgerekend. Verder reageerden beleggers op cijfers over de werkgelegenheid in de VS. Het aantal nieuwe banen in het Amerikaanse bedrijfsleven nam veel minder hard toe dan waar door kenners rekening mee werd gehouden.

Match Group

Match Group, het moederbedrijf van dating-apps zoals Tinder, verloor 5 procent. De resultaten van het Amerikaanse bedrijf bleven achter bij wat analisten hadden verwacht. De aandacht was ook op handelsplatform Robinhood gericht na een koerssprong een dag eerder. Daarbij noteerde het aandeel voor het eerst boven de introductieprijs van 38 dollar. Robinhood won 50 procent aan beurswaarde.

De Dow Jonesindex daalde 0,9 procent tot 34.792,67 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 4402,66 punten. Techgraadmeter Nasdaq eindigde 0,1 procent hoger op 14.780,53 punten.

Olie

Een vat Amerikaanse olie werd 3,6 procent goedkoper op 68,02 dollar. Brentolie kostte 3 procent minder op 70,26 dollar per vat. De olieprijs daalde daarmee voor de derde dag op rij. De verdere verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus in China wakkerden zorgen aan over de vraag naar olie. China is namelijk een zeer grote importeur. Verder bleek uit een rapport van de Amerikaanse overheid dat de olievoorraden daar tegen de verwachtingen in zijn toegenomen.

De euro was bij de slotbel in New York 1,1837 dollar waard, tegen 1,1839 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

8 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

11 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

13 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

15 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden