Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vaccinatiebewijs Macron circuleert op sociale media

Vaccinatiebewijs Macron circuleert op sociale media

PARIJS (ANP/DPA) - Het coronavaccinatiebewijs van de Franse president Emmanuel Macron, met daarop zijn naam, geboortedatum en een gepersonaliseerde QR-code, circuleert op sociale media.

Het presidentieel paleis Élysée zei dinsdag dat nog onduidelijk is of het document per ongeluk of opzettelijk is gelekt. Of er een nieuwe QR-code zal worden uitgegeven is nog onduidelijk, zei het paleis. Macron is in december vorig jaar gediagnosticeerd met Covid-19. Hij werd in mei dit jaar gevaccineerd.

De Franse gezondheidsautoriteiten hebben toegang tot een gecentraliseerd systeem van inentingsbewijzen tegen het coronavirus. Een personeelslid heeft het certificaat van Macron verspreid, zei het Élysée.

De persoonlijke codes staan op de Franse coronaviruspassen, die mensen nodig hebben voor het bezoeken van musea, theaters, bioscopen, cafés en restaurants, en ook bij reizen per vliegtuig of trein. Meer dan 70 procent van de Fransen is volledig gevaccineerd. Het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen.

Meer uit Buitenland

Belarussische protestleider na ziekenhuisopname terug in cel

MINSK (ANP/AFP) - De Belarussische protestleider Maria Kolesnikova is na haar opname op de intensivecareafdeling van een ziekenhuis weer teruggebracht naar de gevangenis. Ze wordt volgens bondgenoten de komende dagen door artsen in de gaten gehouden.

23 minuten geleden
Iran pakt mensen op met 'contrarevolutionaire' link met Nederland

TEHERAN/ARAK (ANP/AFP) - Iran heeft twaalf mensen opgepakt omdat ze staatsgevaarlijke acties beraamden en banden zouden hebben met "contrarevolutionairen" in Nederland en Duitsland. Die contrarevolutionairen zouden de leiding hebben over activiteiten van de verdachten die wapens hebben willen aanschaffen om subversieve daden te plegen.

31 minuten geleden
Al-Jazeera naar Internationaal Strafhof om dood journalist

DEN HAAG (ANP) - Het televisienetwerk al-Jazeera legt dinsdag bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag een aanklacht neer over de dood van de Palestijns-Amerikaanse journalist Shireen Abu Akleh. Zij werd op 11 mei doodgeschoten tijdens een operatie van het Israëlische leger op de Westelijke Jordaanoever.

40 minuten geleden
Russische gouverneur: vliegveld Koersk met drone aangevallen

MOSKOU (ANP/AFP) - Een vliegveld bij de Russische stad Koersk is dinsdagochtend aangevallen door een Oekraïense drone, heeft de gouverneur van de regio op sociale media gezegd. Door de aanval is een olie-opslagtank in brand gevlogen. Er zijn geen slachtoffers, aldus gouverneur Roman Starovojt.

4 uur geleden
Indonesië stelt seks buiten het huwelijk strafbaar

JAKARTA (ANP/AFP/DPA/RTR) - Het Indonesische parlement heeft dinsdag een nieuw en omstreden wetboek van strafrecht goedgekeurd. Het nieuwe wetboek stelt onder meer buitenechtelijke seks, seks voor het huwelijk en ongehuwd samenleven strafbaar. Hiervoor kunnen gevangenisstraffen van zes maanden tot een jaar worden opgelegd. Ook belediging van de president en overheidsinstellingen wordt strafbaar.

4 uur geleden
Cheers-actrice Kirstie Alley (71) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Haar kinderen True en Lillie Parker maakten het verscheiden van hun moeder bekend op Twitter. Alley leed al langer aan kanker.

5 uur geleden
Man die hondenuitlater Lady Gaga neerschoot krijgt 21 jaar cel

LOS ANGELES (ANP) - De man die in februari 2021 de hondenuitlater van Lady Gaga neerschoot, moet 21 jaar de cel in. Dat heeft de rechter in Los Angeles maandag bepaald, meldt website TMZ. De schutter was een van de vijf mannen die betrokken waren bij de overval.

10 uur geleden