Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UWV ontvangt 30.000 aanvragen voor derde NOW-steunpakket

UWV ontvangt 30.000 aanvragen voor derde NOW-steunpakket

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 30.000 werkgevers hebben de afgelopen twee weken een aanvraag ingediend voor het derde NOW-steunpakket. Daarvan zijn bijna 21.000 aanvragen inmiddels gehonoreerd, meldt uitkeringsinstantie UWV. Die werkgevers hebben samen bijna 380.000 werknemers in dienst. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

De NOW-regeling is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden tijdens de coronacrisis. Werkgevers die minstens 20 procent omzetverlies hebben over een periode van drie maanden kunnen met de steun de loonkosten doorbetalen.

De tegemoetkoming is voor de maanden oktober, november en december. Werkgevers konden vanaf 16 november een aanvraag indienen bij het UWV. Na een week waren er ruim 21.000 binnen. Ondernemers hebben nog tot en met zondag 13 december om een aanvraag in te dienen.

Voor de eerste periode van de NOW-regeling aan het begin van de coronacrisis kende het UWV bijna 140.000 aanvragen toe. In de tweede periode, toen de coronamaatregelen werden versoepeld en bedrijven de tegemoetkoming minder hard nodig hadden, waren dat ongeveer 63.000 toekenningen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Techaandelen in trek op licht hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend met kleine winsten gesloten. Vooral techbedrijven waren in trek. Beleggers hadden verder oog voor de vorderingen van de Amerikaanse president Joe Biden om een coronasteunpakket van 1900 miljard dollar in te voeren.

6 uur geleden
FNV: gemengde gevoelens bij eindbod cao voor NS

UTRECHT (ANP) - Na elf onderhandelingsrondes over een nieuwe cao bij de Nederlandse Spoorwegen laat vakbond FNV de keuze aan de leden of ze instemmen met het eindbod van de spoorvervoerder. Zelf vindt de bond dat medewerkers een veel ruimere loonsverhoging verdienen dan wat het vervoersbedrijf biedt.

6 uur geleden
Kappers zeer teleurgesteld over extra coronasteunpakket kabinet

UTRECHT (ANP) - De kappers zijn zeer teleurgesteld over de verruiming van het coronasteunpakket van het kabinet dat donderdag bekend werd gemaakt. "Er is geen geld beschikbaar gemaakt voor directe verlichting voor de zwaar getroffen kappersbranche", laat branchevereniging ANKO weten. De organisatie wil dat er directe hulp komt voor kappers, zoals bijvoorbeeld een voorschot.

6 uur geleden
Facebook vraagt experts naar schorsing account Trump te kijken

PALO ALTO (ANP/AFP) - Facebook vraagt een groep onafhankelijke experts om de schorsing van de Amerikaanse oud-president Donald Trump onder de loep te nemen. Het sociale medium schorste op 7 januari de accounts van Trump op Facebook en Instagram vanwege de bestorming van het Capitool eerder deze maand. De schorsing zou in ieder geval tot na de machtsoverdracht van afgelopen woensdag duren.

7 uur geleden
Kabinet helpt bedrijven die winterslaap willen houden

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven die een winterslaap willen houden om de coronacrisis door te komen, kunnen ook gebruik maken van leningen ter waarde van 200 miljoen euro in totaal. De kredietregeling maakt onderdeel van de verruiming van het steunpakket, maar moet nog wel verder uitgewerkt. Bedrijven die voor zo'n 'Doornroosje-arrangement' kiezen, kunnen ook rekenen op een coulante fiscus: de Belastingdienst belooft welwillend te kijken naar verzoeken om belastingschulden kwijt te schelden.

8 uur geleden
EU-parlement eist herziening zwarte lijst van belastingparadijzen

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement wil dat de EU haar zwarte lijst van belastingparadijzen aanscherpt en ook EU-landen die belastingontwijking mogelijk maken erop zet. Een overgrote meerderheid (587 voor, 50 tegen en 46 onthoudingen) stemt voor een resolutie van Paul Tang (PvdA) om het "verwarrende en inefficiƫnte" systeem te herzien. Er moeten transparante, duidelijke criteria komen om landen op de lijst te zetten en bovendien harde maatregelen worden genomen tegen belastingparadijzen.

8 uur geleden
Reisbranche 'gematigd positief' over ruimere coronasteun

LEUSDEN (ANP) - De verruiming van de coronasteun is welkom, maar voor reisorganisatie en reisbureaus zijn ook specifiekere hulpregelingen voor de branche nodig. Veel zelfstandige reisagenten kunnen namelijk geen gebruik maken van de tegemoetkoming in de vaste lasten voor getroffen ondernemers, stelt branchevereniging ANVR.

8 uur geleden