Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UWV kreeg ruim 52.000 meldingen over werkende Oekraïners

UWV kreeg ruim 52.000 meldingen over werkende Oekraïners

DEN HAAG (ANP) - Bij het UWV zijn bij elkaar ruim 52.000 meldingen ontvangen van werkgevers dat zij een vluchteling uit Oekraïne in dienst hebben genomen. De meeste Oekraïners vonden werk bij uitzendbureaus en in de horeca. In de regio's Groot Amsterdam en Den Haag zijn de meeste vluchtelingen aan de slag gegaan.

Sinds 1 april moeten werkgevers een melding doen bij het UWV wanneer zij een vluchteling uit Oekraïne in dienst nemen. Voor deze groep mensen geldt een vrijstelling van de zogeheten tewerkstellingsvergunning en ze kunnen daardoor na aankomst in Nederland vrij snel aan de slag, mits dus melding wordt gedaan door de werkgever.

Via de uitzendbureaus kon 54 procent van de Oekraïners aan het werk. Via deze bureaus gaan de vluchtelingen aan het werk als bijvoorbeeld productiemedewerker, schoonmaker en magazijnmedewerker. Een tiende van de aanvragen gaat om een baan in de horeca.

Het UWV benadrukt dat het aantal aanvragen niet gelijkligt aan het aantal mensen dat aan het werk is gegaan. Sommige mensen hebben meerdere baantjes en voor iedere baan afzonderlijk moet een aanvraag worden gedaan. Ook kunnen mensen inmiddels al overgestapt zijn naar een andere baan of inmiddels niet meer werkzaam zijn bij de werkgever.

Meer uit Financieel

Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

28 minuten geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

1 uur geleden
The Body Shop blijft open in Duitsland ondanks problemen

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De winkels van The Body Shop in Duitsland blijven voorlopig open ondanks dat het bedrijf in onder meer dat land kampt met financiële problemen, meldt bewindvoerder Biner Bähr. Volgens hem wordt nu gezocht naar een koper die alle winkels wil overnemen. Hij hoopt dat dit tegen eind april geregeld is.

2 uur geleden
Protest tegen uitbreiding Duitse Tesla-fabriek gaat langer door

BERLIJN (ANP/DPA) - Actievoerders tegen de geplande uitbreiding van de fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn zijn van plan langer door te gaan met hun protest. De demonstranten hebben sinds woensdagavond een bos naast de autofabriek in Grünheide bezet en zeggen nu daar nog een week te blijven. Ze zijn het er niet mee eens dat bomen gekapt moeten worden voor de uitbreiding.

2 uur geleden
Werknemers geneesmiddelenfabrikant staken volgende week, zegt FNV

HAARLEM (ANP) - Werknemers van geneesmiddelenfabrikant Teva leggen volgende week het werk neer als het bedrijf uit Haarlem niet met een veel beter loonvoorstel komt, meldt FNV-bestuurder Agostino Di Giacomo Russo. Medewerkers zijn niet tevreden over het iets verbeterde loonbod van het Haarlemse bedrijf deze week voor een nieuwe cao, die voor zo'n 350 werknemers gaat gelden.

3 uur geleden
Dell flink hoger op Wall Street na sterke vraag AI-servers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Het bedrijf profiteerde daarbij van een sterke vraag naar zijn servers voor kunstmatige intelligentie (AI). Ook keert het bedrijf meer dividend uit. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van liefst 30 procent.

3 uur geleden