Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Utrechtse wethouder betreurt uitstel Vuelta

Utrechtse wethouder betreurt uitstel Vuelta

UTRECHT (ANP) - Het feestje, dat de start van de Ronde van Spanje in augustus in Utrecht had moeten zijn, gaat voorlopig niet door. Door de herziening van de wielerkalender - nodig vanwege de coronacrisis - is de Spaanse wielerkoers sowieso verplaatst tot laat in het najaar. De organisatoren zoeken nog een datum voor de wedstrijd die zou beginnen met drie etappes op Nederlandse bodem. "Heel erg jammer", zegt de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken).

Zoals de start van de Tour de France in 2015 de stad in een roes kreeg, had nu de Vuelta Utrecht op 14 en 15 augustus in de ban van het wielrennen moeten brengen. De voorbereidingen zijn al lange tijd bezig. "Zeker ook voor alle vrijwilligers, buurtbewoners en actieve ondernemers die zich op de komst van de wielerronde hadden verheugd is dit een tegenvaller", zegt Verschuure.

"Corona zet de hele sportwereld op zijn kop en het treft nu ook de Vuelta. Een concrete nieuwe datum is er nog niet. De internationale wielerbond UCI en de Spaanse organisatoren gaan de komende weken overleggen wanneer de ronde wel verreden kan worden. Pas dan bekijken we met La Vuelta Holanda, met Den Bosch, Breda en de provincies wat de mogelijkheden zijn."

In Breda heeft wethouder Daan Quaars (Sport) er ook wat zorgen bij. "De consequenties zijn nu nog niet inzichtelijk, maar ze zijn hoe dan ook enorm. Het is geen straatbarbecue die je verplaatst. Breda is al twee jaar bezig om het evenement te organiseren", vertelt Quaars. "We zagen het uiteraard wel aankomen. Het is goed dat het half augustus niet doorgaat. Maar we hebben nu ongelooflijk veel vragen, en iedere vraag leidt tot moeilijke antwoorden. De signalen die we krijgen zijn dat de organisatie nog steeds graag naar Nederland komt. De wereld verandert dagelijks, het is onze taak om te anticiperen op de beslissingen die de UCI neemt."

Meer uit Sport

Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

55 minuten geleden
Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

1 uur geleden
Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

11 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

11 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

13 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

13 uur geleden
Schaatsster Leerdam bevestigt vertrek bij Schaatsteam Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo bevestigd. "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière", schreef de 25-jarige meervoudig wereldkampioene op Instagram.

14 uur geleden