Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Utrechtse minima krijgen eind maart 200 euro voor energierekening

Utrechtse minima krijgen eind maart 200 euro voor energierekening

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht gaat mensen met een laag inkomen eind maart compenseren voor de stijgende energieprijzen. Dat schrijft het Utrechtse college van burgemeester en wethouders dinsdag in een brief aan de gemeenteraad. Alle uitkeringsgerechtigden ontvangen eind deze maand eenmalig een bedrag van 200 euro bovenop hun uitkering om de energierekening te kunnen betalen.

De gemeente Utrecht vergoedt al sinds eind januari het verschil tussen de oude en nieuwe energierekening voor schrijnende gevallen. Bijvoorbeeld van Utrechters wier energiekosten meer dan 200 euro zijn gestegen of die buiten buiten de doelgroep van bijstandsgerechtigden vallen. Deze tijdelijke maatregel wordt verlengd tot 1 augustus.

Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen: "Met deze eenmalige vergoeding en het verlengen van de tijdelijke regeling willen we inwoners op korte termijn in staat stellen om de energierekening (blijven) te betalen. Hiermee proberen we te voorkomen dat er schulden ontstaan of verergeren." Utrecht dringt er bij het Rijk op aan om zo snel mogelijk met een perspectief te komen voor vergoeding voor minima in verband met de stijgende energieprijzen.

Utrechters met een laag inkomen, maar geen uitkering, kunnen op een later moment ook een aanvraag doen bij de gemeente voor de 200 euro compensatie wegens de hoge energierekening. De gemeente is nog aan het uitzoeken hoe die individuele verzoeken zo eenvoudig mogelijk kunnen worden ingediend via de website van de gemeente Utrecht.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie bij woning aan de Cortenbachsingel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Voor de tweede keer in korte tijd heeft er een explosie plaatsgevonden in de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam. Ook ditmaal ging het explosief af bij een woning, meldt de politie. Niemand raakte gewond.

51 minuten geleden
Provincie Zuid-Holland maakt ook excuses voor slavernijverleden

DEN HAAG (ANP) - Na Noord-Holland heeft ook de provincie Zuid-Holland excuses gemaakt voor haar rol in het slavernijverleden. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, deed dat tijdens een bewonersbijeenkomst in het provinciehuis in Den Haag. Daar werden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat de Universiteit Leiden heeft uitgevoerd naar het slavernijverleden in het gewest Holland en het latere Zuid-Holland.

6 uur geleden
Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

9 uur geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

9 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

10 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

11 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

11 uur geleden