Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Utrecht-speler Janssen vanaf zomer technisch manager VVV-Venlo

Utrecht-speler Janssen vanaf zomer technisch manager VVV-Venlo

VENLO (ANP) - VVV-Venlo heeft Willem Janssen aangesteld als nieuwe technisch manager. De 35-jarige verdediger van FC Utrecht, die eerder al bekendmaakte na dit seizoen te stoppen, treedt per 1 juli in dienst van de eerstedivisionist uit Venlo. Janssen tekent een contract voor drie seizoenen.

Janssen begon zijn loopbaan als profvoetballer bij VVV en kwam daarna uit voor Roda JC, FC Twente en FC Utrecht. Bij de club uit de Domstad is hij bezig aan zijn laatste seizoen. Janssen is met 403 gespeelde wedstrijden de voetballer met de meeste Eredivisie-duels achter zijn naam in deze eeuw.

Algemeen directeur Marco Bogers is blij dat Janssen de rol van technisch manager vanaf volgend seizoen op zich gaat nemen. "Willem staat aan de vooravond van een nieuwe carrière en hij heeft nog alles te leren, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn achtergrond, karaktereigenschappen en ruime ervaring als voetballer de juiste man voor deze functie is", aldus Bogers.

Ontwikkelingstraject

"Er wordt door ons een ontwikkelingstraject voorbereid waarmee Willem zich het vak eigen gaat maken met de steun van mij en andere ervaren mensen binnen de club, zoals Jos Luhukay, Jay Driessen, Roger Bongaerts en Marc van Hintum."

De komst van Janssen betekent ook dat de rol van manager voetbal Stan Valckx gaat veranderen, meldde Bogers. "Momenteel denkt hij na over zijn toekomst, die zowel binnen als buiten VVV kan liggen."

Vertrouwde omgeving

De directeur ziet een belangrijke rol weggelegd voor de technisch manager in de vernieuwde organisatie. "Hij wordt verantwoordelijk voor het integrale voetbalbeleid en moet gaan dienen als klankbord voor de technische staf en de verbinding maken tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal."

Janssen liet weten dat het hem zwaar valt FC Utrecht te verlaten, maar zegt ook dat het gevoel bij VVV meteen goed was. "Het is voor mij een geweldige kans om direct zo'n belangrijke functie te mogen bekleden", aldus Janssen. "Zeker omdat ik kan beginnen in een warme en vertrouwde omgeving, zie ik dit als de perfecte eerste stap in mijn nieuwe carrière."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden