Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Utrecht-directeur noemt misdragingen fans 'schandelijk en zonde'

Utrecht-directeur noemt misdragingen fans 'schandelijk en zonde'

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-directeur Thijs van Es heeft het gedrag van een deel van zijn supporters tijdens en na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de play-offs veroordeeld. "Het is schandelijk en zonde", sprak hij voor de microfoon van ESPN.

Supporters van FC Utrecht gooiden in de slotfase, bij een voorsprong van 1-0, vuurwerk in het vak met fans van Go Ahead. Scheidsrechter Allard Lindhout legde het duel tien minuten stil. Go Ahead won de wedstrijd na verlenging alsnog (1-2). Een groep supporters van FC Utrecht bestormde na afloop het veld.

"Het was een avond met een gigantisch mooie sfeer, net als donderdag tegen Sparta. Dat dan dit aan het einde gebeurt, zorgt voor grote irritatie en frustratie. Het is kwalijk en we nemen er fors afstand van", aldus Van Es. "In de Galgenwaard wordt alles vastgelegd door camera's. We gaan nu samen met de politie en het Openbaar Ministerie een analyse maken van dit incident en kijken welke straffen nodig zijn."

Registratie

Van Es gaf aan dat fans die een kaartje voor het duel kochten zich moesten registreren met naam en identiteitsbewijs. "Maar soms komen mensen met kaartjes binnen die niet van hen zijn. Er kan ook onderhandse verkoop zijn geweest. Gelukkig is er veel geregistreerd waar we iets mee kunnen."

De algemeen directeur maakte een compliment naar beveiligingsmensen en stewards van FC Utrecht, die de fans weer vrij snel van het veld wisten te krijgen. "Ze hebben het snel in de kiem gesmoord."

Meer uit Voetbal

Ex-voorzitter Rubiales in februari voor rechter voor kus Hermoso

MADRID (ANP) - Luis Rubiales, de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moet zich in februari volgend jaar bij de rechter verantwoorden voor de kus op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso. De rechtbank besloot eerder in mei dat de zaak tegen Rubiales was toegelaten.

1 minuut geleden
Verdediger Sergio Ramos (38) vertrekt bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Sergio Ramos vertrekt bij de Spaanse voetbalclub Sevilla. De 38-jarige verdediger uit Spanje heeft de clubleiding laten weten dat hij na de zomer niet terugkeert bij de club waar hij zijn loopbaan begon. Hij speelde pas weer sinds vorig jaar bij Sevilla.

8 minuten geleden
Opa Koeman ontspant dag na zege op Polen met kleinkinderen

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman kwam een dag na de late zege op Polen (2-1) op het EK handen en voeten tekort. "Opa, opa, kijk eens. Ik schiet de bal precies tussen de twee pionnetjes door", riep een van zijn kleindochters nadat de training van het Nederlands elftal in het AOK Stadion in Wolfsburg net was afgerond. Een andere kleindochter wilde tegelijkertijd ook aandacht van de bondscoach. "Opa, opa, wil je deze vasthouden?", zei ze enthousiast toen ze haar schoenen in de handen van Koeman duwde en op haar sokken met een bal aan haar voet weer wegrende.

26 minuten geleden
Oranje traint met lach daags na succesvolle ouverture van EK

WOLFSBURG (ANP) - Met beide handen veelal in zijn zij ziet Ronald Koeman op de training van het Nederlands elftal nogmaals dat hij veel aanvallende opties heeft bij het Nederlands elftal. Steven Bergwijn draait tijdens een partijspel de ene na de andere bal in de verre hoek en Joshua Zirkzee maakt het mooiste doelpunt van de training. De sierlijke spits, vlak voor het EK alsnog opgeroepen, scoort met een hakbal achter zijn standbeen.

34 minuten geleden
Beerensteyn verruilt Juventus voor VfL Wolfsburg

WOLFSBURG (ANP) - Voetbalster Lineth Beerensteyn vervolgt haar carrière bij VfL Wolfsburg. De 27-jarige spits van het Nederlands elftal komt transfervrij over van Juventus. Ze heeft een contract getekend tot de zomer van 2026.

1 uur geleden
Spits Brobbey terug op trainingsveld bij Nederlands elftal

WOLFSBURG (ANP) - Brian Brobbey staat weer op het trainingsveld bij het Nederlands elftal. De spits van Ajax miste zondag het eerste duel van Oranje op het EK met Polen (2-1) door een hamstringblessure.

2 uur geleden
Oranje heeft na zege op Polen ruim 10 miljoen euro binnen op EK

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal heeft ruim 10 miljoen euro bij elkaar gevoetbald op het EK. De startpremie voor het toernooi is 9,25 miljoen euro en de zege van zondag op Polen (2-1) leverde nog eens 1 miljoen euro op.

2 uur geleden