Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

US Open tennis wil niet wijken voor coronavirus

US Open tennis wil niet wijken voor coronavirus

NEW YORK (ANP) - De organisatie van de US Open tennis is ondanks de coronapandemie vooralsnog niet van plan af te wijken van de vertrouwde speeldata en locatie. Ze plant het grandslamtoernooi van 31 augustus tot en met 13 september op de banen van Flushing Meadows in New York. "Een veilig toernooi op onze vaste datum en locatie is wel waar we ons 100 procent op concentreren", zegt Stacey Allaster, het hoofd van de Amerikaanse tennisfederatie. "Dat is waar we dag en nacht mee bezig zijn."

Ze sluit niet helemaal uit dat het grand slam naar een andere datum of locatie verhuist. "Het is onze verantwoordelijkheid om ook die mogelijkheden te onderzoeken, maar het ziet er niet naar uit dat zoiets nodig zal zijn. We nemen in de tweede helft van juni een definitieve beslissing."

Allaster zegt dat de organisatie een strak geregisseerd toernooi voor ogen staat met tal van maatregelen om het coronavirus tegen te houden. Ze denkt onder meer aan speciale chartervluchten voor de tennissers en tennissters uit Europa, Zuid-Amerika en Azië. Voor de reis worden ze getest op Covid-19 en tijdens het toernooi dagelijks gecheckt op ziektesymptomen. "Hun entourage zal tot het strikte minimum beperkt worden. Het is niet de bedoeling dat ze met vijf of meer mensen naar hier komen. We kunnen er zelf voor zorgen dat er voldoende fysiotherapeuten en masseurs aanwezig", aldus Allaster.

Zonder toeschouwers

Ook het spelen zonder toeschouwers behoort tot de mogelijkheden en wellicht spelen de mannen evenals de vrouwen maximaal drie sets. "Daar hebben we het nog niet echt over gehad. Als de spelers erom vragen, zullen we het wel zeker in overweging nemen. Maar zonder input van de spelers is het geen beslissing die we zelf gaan nemen."

Geen publiek betekent minder inkomsten, zegt financieel directeur Lew Sherr. "Maar onze sponsordeals en contracten met de televisiezenders en andere mediapartners zijn aanzienlijk, dus het blijft de moeite lonen om het toernooi toch door te laten gaan."

Wegens de pandemie zijn er tot eind juli geen proftoernooien op de ATP- en WTA-tour. De Australian Open kon in januari nog doorgaan. Roland Garros is uitgesteld naar de periode van 20 september tot 4 oktober, Wimbledon is volledig afgelast.

Meer uit Sport

Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

1 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

2 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

3 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

3 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

5 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

5 uur geleden
Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

6 uur geleden