Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UPS onderuit, GM stijgt op Wall Street na cijfers

UPS onderuit, GM stijgt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - UPS behoorde dinsdag tot de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse pakketbezorger kwam met tegenvallende resultaten en vooruitzichten. Daarbij kondigde de onderneming aan 12.000 banen te schrappen. Het aandeel werd in de vroege handel dik 8 procent lager gezet. Branchegenoot FedEx ging mee omlaag en verloor 2 procent.

De kwartaalcijfers van General Motors vielen wel in de smaak bij beleggers. De autofabrikant boekte meer winst dan verwacht. Ook gaf financieel directeur Paul Jacobson aan dat GM goed gepositioneerd is voor opnieuw een sterk financieel jaar in 2024. Beleggers beloonden het aandeel met een koerswinst van bijna 8 procent. Concurrent Ford won een kleine 2 procent.

De algehele stemming op Wall Street was terughoudend, na de sterke koerswinsten en nieuwe recordstanden een dag eerder. Beleggers wachten vooral op de resultaten van de grote Amerikaanse techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet, die na de slotbel naar buiten komen.

Ook begint de Amerikaanse Federal Reserve dinsdag aan zijn tweedaagse rentevergadering. Algemeen wordt verwacht dat de Fed de rente woensdag opnieuw onveranderd zal laten. Op de financiële markten wordt dan ook vooral gelet of Fed-voorzitter Jerome Powell iets zal gaan zeggen over wanneer de rente zal worden verlaagd, nu de inflatie flink is afgekoeld.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel een fractie hoger op 38.339 punten. De brede S&P 500-index steeg ook iets, tot 4929 punten, en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent tot 15.607 punten.

Pfizer leverde 1,5 procent in. Het farmaceutische concern, bekend van zijn coronavaccin, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Dat kwam doordat de Amerikaanse overheid minder doses van Pfizers coronapillen terugstuurde dan verwacht. De omzet viel daarentegen wat tegen.

Whirlpool verloor 5 procent. De Amerikaanse witgoedproducent boekte in het afgelopen kwartaal meer winst en omzet dan verwacht. De vooruitzichten voor het hele boekjaar stelden echter teleur.

JetBlue zakte 3 procent. De luchtvaartmaatschappij leed afgelopen kwartaal minder verlies dan gevreesd. JetBlue zag eerder deze maand zijn poging om branchegenoot Spirit Airlines over te nemen stranden. De overnamedeal van 3,8 miljard dollar werd namelijk verboden door een Amerikaanse rechter. Nu het waarschijnlijk te lang duurt om goedkeuring te krijgen voor de samenvoeging overweegt JetBlue een punt te zetten achter de deal.

Meer uit Financieel

Elon Musk doorbreekt barrières voor zelfrijdende Tesla's in China

BEIJING (ANP/RTR) - Een verrassingsbezoek van Tesla-topman Elon Musk aan China heeft enkele cruciale obstakels uit de weg geruimd voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto's in het land. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's gaat samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te implementeren in zijn auto's, zeggen betrokken bronnen.

4 minuten geleden
Philips stijgt 33 procent op beurs na schikking slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips werd maandag flink meer waard op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden positief op de schikking van omgerekend zo'n 1 miljard euro die het zorgtechnologieconcern heeft getroffen in verband met de slaapapneu-affaire. Het geld is bedoeld voor Amerikaanse patiënten die zeggen letselschade te hebben opgelopen door Philips' apparaten tegen slaapapneu.

27 minuten geleden
Topman: Philips laat grootste rechtszaken in affaire achter zich

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Met de schikking van claims over gezondheidsschade door Philips' slaapapneu-apparaten laat het zorgtechnologieconcern de grootste rechtszaken in de affaire achter zich. Dat heeft topman Roy Jakobs gezegd. Het geeft Philips volgens hem de mogelijkheid om zich weer meer op de daadwerkelijke bedrijfsvoering te richten, waaronder investeringen in kunstmatige intelligentie (AI) voor het verbeteren van zorg.

44 minuten geleden
Oostenrijkse groep klaagt OpenAI aan om foute informatie ChatGPT

WENEN (ANP) - Privacyactivisten van het Oostenrijkse Noyb hebben een klacht ingediend in dat land tegen OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT. Dat meldt de activistengroep maandag. OpenAI kan gebruikers niet garanderen dat de informatie klopt die ChatGPT geeft over bijvoorbeeld personen en kan verkeerde antwoorden ook niet corrigeren. Dat mag niet volgens de Europese wet, zegt Noyb.

1 uur geleden
Philips centraal op Damrak na schikking slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag uit naar Philips. Het zorgtechnologieconcern heeft een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het bedrijf. Het gaat om claims over onder meer letselschade als gevolg van Philips' apparaten tegen slaapapneu. Eerder bereikte Philips al een overeenkomst om Amerikaanse patiënten te compenseren voor zogenoemde economische schade door problemen met de apparaten.

1 uur geleden
Start-up Huawei onderzoekt dodelijk ongeluk met elektrische auto

BEIJING (ANP/RTR) - Het Chinese Aito Automobile, mede opgericht door Huawei, is een onderzoek begonnen naar een dodelijk ongeluk met een van zijn elektrische auto's. Drie mensen, waaronder een jongetje van twee, stierven nadat de auto na een botsing met een vrachtwagen in vlammen opging. Dit gebeurde op een snelweg in de Chinese stad Yuncheng in de noordelijke provincie Shanxi, volgens staatsmedia.

1 uur geleden
Philips schikt voor 1,1 miljard aan claims in slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips schikt voor 1,1 miljard dollar aan claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Het geld is bedoeld voor Amerikaanse patiënten die zeggen letselschade te hebben gekregen door Philips' apparaten tegen slaapapneu. Ook is het geld bedoeld voor Amerikanen die nu nog geen gezondheidsschade merken, maar vrezen dat dit in de toekomst wel het geval kan zijn.

2 uur geleden