Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unnerstall kijkt uit naar een volle Kuip

Unnerstall kijkt uit naar een volle Kuip

EINDHOVEN (ANP) - Lars Unnerstall moest lang wachten op zijn kans bij PSV. De Eindhovenaren versterkten zich in mei 2018 met de Duitser, die een maand geleden doorschoof naar de positie van eerste doelman en Jeroen Zoet naar de reservebank verdrong. Zondag staat de 29-jarige Unnerstall in de competitie voor zijn eerste echt grote wedstrijd met PSV, dat in De Kuip tegen Feyenoord het seizoen nog enigszins moet zien te redden.

PSV verloor de voorbije maanden Ajax uit het oog en moet ook AZ ruim voor zich dulden op de ranglijst. Het Europese avontuur is ook al klaar voor het elftal van trainer Mark van Bommel. PSV besloot de groepsfase van de Europa League donderdag met een teleurstellend gelijkspel tegen Rosenborg BK (1-1).

"Ik denk niet dat we slecht hebben gevoetbald. We hebben wel wat kansen gecreëerd. Het laatste zetje, dat we tegen Fortuna wel hadden, ontbrak vandaag", zei Unnerstall, daarmee verwijzend naar de overwinning van 5-0 op Fortuna Sittard, afgelopen zaterdag.

Zelfverzekerde indruk

Unnerstall vond dat het tegendoelpunt tegen Rosenborg hem aan te rekenen was. Na balverlies van Érick Gutiérrez schoot aanvaller Pål André Helland de bal geplaatst, kort naast de paal, in het doel. "Ik gleed een beetje weg met mijn linkervoet. Daarom was ik een stapje te laat en kon ik echt niet meer bij die bal. Anders had ik 'm gewoon gepakt."

De oud-doelman van onder meer Schalke 04, Fortuna Düsseldorf en VVV-Venlo maakt een zelfverzekerde indruk bij PSV. Hij raakt niet snel in paniek als hij onder druk wordt gezet. Tegen FC Emmen (1-1) ging dat begin december zelfs bijna mis, toen Unnerstall de bal op het laatste moment nog onder zijn voet door wist te halen voordat een speler van Emmen er tussen zat.

Veel ervaring

"Ik heb bij Schalke al veel ervaring opgedaan. De situatie was toen anders. Niemand verwachtte toen nog echt iets van mij", zegt Unnerstall. "Ik kom van VVV en iedereen heeft kunnen zien dat ik daar twee mooie jaren heb gehad. Nu moet ik laten zien dat ik hier de terechte nummer één ben. Ik heb al een lange carrière achter mij liggen. Dat is in dit geval wel een voordeel. Ik weet wat ik moet doen. Je moet de rust proberen te bewaren."

De rust die Unnerstall vaak uitstraalt, zou PSV in de vaak hectische Kuip zondag wel eens goed kunnen gebruiken. De Eindhovenaren hebben het vaak lastig in Rotterdam. "Het is een mooie en belangrijke wedstrijd, ook omdat AZ tegen Ajax speelt. We willen winnen, we moeten winnen", besluit Unnerstall.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden