Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Universiteit tevreden over eerste collegedag na cyberaanval

Universiteit tevreden over eerste collegedag na cyberaanval

MAASTRICHT (ANP) - Het onderwijs op Maastricht University loopt "naar omstandigheden" goed op de eerste reguliere collegedag na de verlammende cyberaanval die de universiteit net voor kerst trof. "Het was heel spannend hoe het zou gaan, maar we zijn best tevreden tot nu toe", zegt een woordvoerder van de universiteit. "De studenten zijn er rustig onder, ze reageren begripvol op wat ons is overkomen."

Het is een eerste indruk, benadrukt de woordvoerder. Aan het einde van de dag verwacht Maastricht University een completer beeld te hebben van het verloop van de dag en eventuele knelpunten.

De onderzoeken naar de aanval met zogeheten ransomware zijn nog in volle gang. De universiteit heeft specialisten ingeschakeld om uit te zoeken hoe de daders te werk zijn gegaan. Het Openbaar Ministerie (OM) Limburg leidt het strafrechtelijk onderzoek.

In de tussentijd wil de universiteit niets zeggen over de contacten die er zijn geweest met mensen die beweren achter de aanval te zitten.

Meer uit Binnenland

Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

2 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

6 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

9 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

1 dag geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

1 dag geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden