Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Universiteit tevreden over eerste collegedag na cyberaanval

Universiteit tevreden over eerste collegedag na cyberaanval

MAASTRICHT (ANP) - Het onderwijs op Maastricht University loopt "naar omstandigheden" goed op de eerste reguliere collegedag na de verlammende cyberaanval die de universiteit net voor kerst trof. "Het was heel spannend hoe het zou gaan, maar we zijn best tevreden tot nu toe", zegt een woordvoerder van de universiteit. "De studenten zijn er rustig onder, ze reageren begripvol op wat ons is overkomen."

Het is een eerste indruk, benadrukt de woordvoerder. Aan het einde van de dag verwacht Maastricht University een completer beeld te hebben van het verloop van de dag en eventuele knelpunten.

De onderzoeken naar de aanval met zogeheten ransomware zijn nog in volle gang. De universiteit heeft specialisten ingeschakeld om uit te zoeken hoe de daders te werk zijn gegaan. Het Openbaar Ministerie (OM) Limburg leidt het strafrechtelijk onderzoek.

In de tussentijd wil de universiteit niets zeggen over de contacten die er zijn geweest met mensen die beweren achter de aanval te zitten.

Meer uit Binnenland

Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

1 minuut geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

45 minuten geleden
Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

56 minuten geleden
Tweede verdachte (33) opgepakt voor explosie Rockanje

HELLEVOETSLUIS (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een explosie in Rockanje in de nacht van 29 op 30 april. De man van 33 jaar uit Hellevoetsluis is woensdag aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid. Dinsdag is een 53-jarige man uit Hellevoetsluis opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij de explosie. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

1 uur geleden
Landal waarschuwt voor mogelijk lek gegevens 12.000 klanten

ZWOLLE (ANP) - Gegevens van ongeveer 12.000 mensen die onlangs hebben geboekt bij vakantieparken van Landal GreenParks zijn mogelijk in verkeerde handen gekomen. Het bedrijf is slachtoffer geworden van een hack bij software van MOVEit voor het versturen van bestanden. Daardoor konden cybercriminelen toegang krijgen tot namen en contactgegevens van gasten.

1 uur geleden
A16 vanuit België naar Breda nog uren dicht na ongeluk

BREDA (ANP) - De A16 vanuit België naar Breda is donderdag bij Hazeldonk nog zeker tot 22.00 uur dicht nadat op de weg een vrachtwagen in brand had gestaan, meldt de ANWB. Eerder was ook de andere rijrichting afgesloten, deze is inmiddels weer open.

1 uur geleden
Natuurbrand op Leusderhei hindert verkeer op A28

UTRECHT (ANP) - Op de Leusderheide tussen Soesterberg en Oud-Leusden is donderdagmiddag een natuurbrand uitgebroken. De brandweer had het vuur na een uur blussen onder controle, meldt de veiligheidsregio Utrecht (VRU).

2 uur geleden