Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Universiteit Maastricht besluit later over overnachting betogers

Universiteit Maastricht besluit later over overnachting betogers

MAASTRICHT (ANP) - Het is nog niet duidelijk of de pro-Palestijnse betogers bij de Universiteit Maastricht daar komende nacht opnieuw mogen overnachten. Volgens een woordvoerder van de universiteit wordt dat in de loop van de avond bepaald. De demonstratie verloopt momenteel "heel rustig en vreedzaam", zegt hij.

Demonstranten zetten maandag tenten op in de tuin van een universiteitsgebouw aan de Grote Gracht in de Limburgse hoofdstad. Slechts een kleine groep mocht met toestemming van het universiteitsbestuur daar de nacht doorbrengen. Alleen betogers met een universiteitspas mochten blijven, alle andere demonstranten moesten vertrekken.

De overnachting verliep rustig. Er zouden nu zo'n vijftig mensen bij de tenten zitten. Voor dinsdag staan er geen "formele besprekingen" tussen de universiteit en de betogers op de planning. Wel is er "een doorlopend gesprek" met de groep. Het is de bedoeling dat woensdag een delegatie van de universiteitsraad een bezoek brengt aan het actiekamp aan de Grote Gracht.

De demonstranten kondigden dinsdag rond het middaguur op hun Instagrampagina een 'walk-out' aan. Die begon om 13.00 uur vanaf Randwyck naar het tentenkamp.

Meer uit Binnenland

Kindertransporten vanuit Kamp Vught herdacht

VUGHT (ANP) - Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught worden de kindertransporten van juni 1943 herdacht. Op 6 en 7 juni werden bijna 1300 joodse kinderen gedeporteerd naar het vernietigingskamp Sobibor in het bezette Polen. Vrijwel alle kinderen werden daar meteen na aankomst vermoord.

48 minuten geleden
Stil protest MH17 met lege stoelen voor Russische ambassade

DEN HAAG (ANP) - De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 houdt zondag voor de zevende keer een stil protest in Den Haag. Net als voorgaande jaren plaatst de werkgroep 298 lege stoelen tegenover de Russische ambassade. Hiermee protesteren de nabestaanden tegen de houding van de Russische regering bij het internationale onderzoek naar de ramp. Het is bijna tien jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald.

1 uur geleden
Na exitpolls komen nu de uitslagen voor Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Voor een aantal politieke partijen wordt het zondag nog een paar uur nagelbijten, wachtend op de voorlopige uitslagen van de Europese verkiezingen. Donderdagavond werden de 31 van de 720 zetels in het Europees Parlement die er voor Nederland zijn, verdeeld op basis van de exitpoll van Ipsos I&O/NOS. De zetelverdeling die om 23.00 uur bekend wordt gemaakt, is een ANP-prognose op basis van de getelde stemmen die gemeenten naar de ANP-Verkiezingsdienst hebben gestuurd. Deze telling kan voor een paar partijen gunstig of ongunstig uitpakken.

1 uur geleden
Bijna zestig procent stemde tegen groenplannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens het raadgevende referendum in Amsterdam heeft donderdag 59,1 procent van de stemmers zich uitgesproken tegen de groenplannen van de gemeente. 34,7 procent gaf aan juist achter de zogeheten Hoofdgroenstructuur te staan.

4 uur geleden
Meerdere gewonden door aanrijding drie auto's bij Laag-Soeren

LAAG-SOEREN (ANP) - Acht mensen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt door een verkeersongeluk bij Laag-Soeren. Rond 16.00 uur botsten op de N786 bij het Gelderse dorp drie auto's op elkaar, zegt een woordvoerster van de politie. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

10 uur geleden
Nog een lichaam gevonden in de Maas bij Venlo

VENLO (ANP) - In de Maas bij Lomm, ten noorden van Venlo, is zaterdagmiddag een lichaam gevonden. Dat meldt de politie, die de doodsoorzaak en de identiteit van de overledene onderzoekt.

11 uur geleden
Politie viel restaurant Hilversum binnen om drugshandel en gokken

HILVERSUM (ANP) - De politie is vrijdagavond een restaurant in Hilversum binnengevallen na meerdere meldingen over mogelijke drugshandel en illegaal gokken in de zaak. Eén persoon is aangehouden op verdenking van handel in harddrugs, zo meldt de politie zaterdag. Tijdens de inval zat de horecazaak aan de Larenseweg vol met gasten.

14 uur geleden