Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Universiteit Eindhoven: gesprek met betogers goed verlopen

Universiteit Eindhoven: gesprek met betogers goed verlopen

EINDHOVEN (ANP) - Het gesprek dat het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven dinsdagmiddag had met drie pro-Palestijnse demonstranten is goed en respectvol verlopen. Dat zei een woordvoerder van de universiteit na afloop. "We hebben een toelichting gegeven op onze standpunten zoals we die eerder hebben verwoord in een reactie die online staat."

Of het gesprek ook leidt tot een einde van de demonstratie, is niet bekend. "Voorlopig zijn ze nog hier", aldus de woordvoerder.

Net als in andere studentensteden hebben ook in Eindhoven demonstranten maandag een tentje neergezet. Volgens de woordvoerder van de universiteit hebben er zo'n twintig mensen overnacht. Dinsdag zijn er enkele tientallen, de sfeer is rustig, zei hij eerder.

In overleg met de burgemeester mochten de betogers maandag op het terrein blijven. Het tentenkamp volgde na een zogeheten walk-out, een protest tegen de aanpak van de pro-Palestijnse demonstraties vorige week. De studenten en universiteitsmedewerkers die in meerdere steden demonstreren, spreken zich uit tegen de oorlog in Gaza en willen dat de universiteiten de banden verbreken met Israëlische instituten die profiteren van de onderdrukking van het Palestijns volk.

Meer uit Binnenland

Kindertransporten vanuit Kamp Vught herdacht

VUGHT (ANP) - Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught worden de kindertransporten van juni 1943 herdacht. Op 6 en 7 juni werden bijna 1300 joodse kinderen gedeporteerd naar het vernietigingskamp Sobibor in het bezette Polen. Vrijwel alle kinderen werden daar meteen na aankomst vermoord.

5 uur geleden
Stil protest MH17 met lege stoelen voor Russische ambassade

DEN HAAG (ANP) - De Werkgroep Waarheidsvinding MH17 houdt zondag voor de zevende keer een stil protest in Den Haag. Net als voorgaande jaren plaatst de werkgroep 298 lege stoelen tegenover de Russische ambassade. Hiermee protesteren de nabestaanden tegen de houding van de Russische regering bij het internationale onderzoek naar de ramp. Het is bijna tien jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald.

5 uur geleden
Na exitpolls komen nu de uitslagen voor Europese verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Voor een aantal politieke partijen wordt het zondag nog een paar uur nagelbijten, wachtend op de voorlopige uitslagen van de Europese verkiezingen. Donderdagavond werden de 31 van de 720 zetels in het Europees Parlement die er voor Nederland zijn, verdeeld op basis van de exitpoll van Ipsos I&O/NOS. De zetelverdeling die om 23.00 uur bekend wordt gemaakt, is een ANP-prognose op basis van de getelde stemmen die gemeenten naar de ANP-Verkiezingsdienst hebben gestuurd. Deze telling kan voor een paar partijen gunstig of ongunstig uitpakken.

5 uur geleden
Bijna zestig procent stemde tegen groenplannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens het raadgevende referendum in Amsterdam heeft donderdag 59,1 procent van de stemmers zich uitgesproken tegen de groenplannen van de gemeente. 34,7 procent gaf aan juist achter de zogeheten Hoofdgroenstructuur te staan.

9 uur geleden
Meerdere gewonden door aanrijding drie auto's bij Laag-Soeren

LAAG-SOEREN (ANP) - Acht mensen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt door een verkeersongeluk bij Laag-Soeren. Rond 16.00 uur botsten op de N786 bij het Gelderse dorp drie auto's op elkaar, zegt een woordvoerster van de politie. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

14 uur geleden
Rutte noemt bevrijding gijzelaars een hoopvol teken

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte vindt de bevrijding van vier Israëlische gijzelaars "een hoopvol teken", zo schrijft de demissionaire premier op X. "We blijven Hamas oproepen alle gegijzelden onmiddellijk vrij te laten."

16 uur geleden
Nog een lichaam gevonden in de Maas bij Venlo

VENLO (ANP) - In de Maas bij Lomm, ten noorden van Venlo, is zaterdagmiddag een lichaam gevonden. Dat meldt de politie, die de doodsoorzaak en de identiteit van de overledene onderzoekt.

16 uur geleden