Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Universal Music Group koopt al het werk van Frank Zappa

Universal Music Group koopt al het werk van Frank Zappa

LOS ANGELES (ANP) - Al het werk van Frank Zappa, inclusief het niet eerder gepubliceerde, is nu samen met zijn naam en portretrecht eigendom van Universal Music Group (UMG). Het label is dit met de familie van de in 1993 overleden artiest overeengekomen, melden Amerikaanse media. Hoeveel geld UMG voor de overeenkomst heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Zappa was bij het grote publiek niet zozeer bekend van zijn hits en veel verkochte albums, maar toch heeft de Amerikaan een grote invloed gehad op de muziekwereld. Zijn stijl was een combinatie van rock, jazz en eigentijdse muziek die hij op eigen wijze, vol zelfspot en humor, maakte. Hij hield al zijn werk nauwkeurig bij in een archief, dat nu ook aan Universal toebehoort.

De muzikant overleed in 1993 op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaatkanker. Twee jaar later werd Zappa postuum opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 1997 kreeg hij een speciale Grammy voor zijn oeuvre.

Meer uit Buitenland

Trump: Harris is 'radicaal-linkse gek'

CHARLOTTE (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft vicepresident Kamala Harris woensdag tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina bestempeld als een "radicaal-linkse gek die het land zal vernietigen".

2 uur geleden
Campagne gestaakt om democratie te redden, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - De beste manier om een verdeeld land en verdeelde Democratische partij te verenigen is om "de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie". Dat zei president Joe Biden in zijn eerste toespraak sinds hij zondag onder druk van partijgenoten zijn herverkiezingscampagne staakte.

3 uur geleden
Deal wapenstilstand Gaza dichtbij, zegt Amerikaanse regeringsbron

WASHINGTON (ANP) - De onderhandelingen rond een staakt-het-vuren voor de Gazastrook en de vrijlating van de overblijvende Israëlische gijzelaars is in de "afrondende fase", zei een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag tegen verschillende media.

5 uur geleden
Kritiek VS op plan Israël om UNRWA als terreurgroep te bestempelen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben woensdag kritiek geuit op een Israëlisch wetsvoorstel dat het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA als een terreurorganisatie zou bestempelen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het "ongelooflijk contraproductief".

5 uur geleden
Netanyahu wil nog een tijd controle over Gazastrook

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Israël wil nog een tijd de controle over de Palestijnse Gazastrook voor de eigen veiligheid, maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu duidelijk in een toespraak tot het Amerikaanse parlement. Voor de nabije toekomst is nog een doorslaggevende veiligheidscontrole over Gaza nodig, zei de regeringsleider tegen parlementariërs uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

8 uur geleden
Democraten willen Harris eerder tot presidentskandidaat benoemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten willen vicepresident Kamala Harris eerder tot hun kandidaat benoemen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Mogelijk wordt ze al begin augustus gekozen, blijkt uit plannen van een partijcommissie.

8 uur geleden
Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

9 uur geleden