Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Universal Music Group beperkt samenwerking met Rammstein

Universal Music Group beperkt samenwerking met Rammstein

HAMBURG (ANP) - Platenlabel Universal Music Group (UMG) beperkt de samenwerking met Rammstein omdat frontman Till Lindemann is beschuldigd van ongewenste seksuele handelingen. Duitse media NDR en Süddeutsche Zeitung melden dat UMG stopt met het promoten van albums van de Duitse metalband.

UMG zegt in een statement tegen de Duitse media dat het bedrijf "het grootste respect heeft voor de vrouwen die zich zo moedig hebben uitgesproken in deze zaak". Meerdere jonge vrouwen hebben de 60-jarige Lindemann beschuldigd. Ze zouden bijvoorbeeld tijdens concerten zijn uitgenodigd voor afterparty's waar allerlei seksuele handelingen zouden hebben plaatsgevonden. Een vrouw vertelde bij de BBC dat ze was "gerekruteerd" om seks te hebben met de zanger.

Woensdag werd bekend dat het Duitse openbaar ministerie een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar de 60-jarige Lindemann. De metalband heeft zelf een advocatenkantoor ingehuurd om de beschuldigingen tegen de frontman te laten onderzoeken.

Meer uit Buitenland

Doden door grote brand in batterijfabriek Zuid-Korea

SEOUL (ANP/AFP) - In Zuid-Korea is een grote brand uitgebroken in een lithiumbatterijfabriek. Daarbij zijn ongeveer twintig doden gevallen, meldt persbureau Yonhap.

25 minuten geleden
Antiterreurcomité beëindigt operatie tegen schutters Dagestan

MACHATSJKALA (ANP/AFP) - In de Russische autonome republiek Dagestan heeft het Nationaal Antiterrorismecomité de operatie tegen de aanslagplegers die gebedshuizen aanvielen beëindigd. Meerdere mensen kwamen om het leven toen schutters zondagavond kerken en synagoges aanvielen.

48 minuten geleden
Onrust flakkert weer op in Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP) - In de nacht van zondag op maandag is het opnieuw onrustig geweest in Nieuw-Caledonië. Er waren confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, hebben de plaatselijke autoriteiten maandag bekend gemaakt. Zondag werden zeven opgepakte activisten uit het Franse overzeese gebied voor vervolging naar Frankrijk gestuurd, onder wie protestleider Christian Tein.

3 uur geleden
China heeft het recht niet om Taiwan te straffen, zegt president

TAIPEI (ANP/AFP) - China "heeft niet het recht" om Taiwanezen te straffen voor hun opvattingen of activisme, zei de Taiwanese president Lai Ching-te maandag. Beijing waarschuwde eerder dat "halsstarrige" voorstanders van de onafhankelijkheid van het eiland de doodstraf zouden kunnen krijgen.

3 uur geleden
Dodental aanslagen Dagestan loopt op

DERBENT (ANP/RTR/AFP) - Bij de reeks aanslagen van zondag in de Russische deelrepubliek Dagestan kwamen al zeker vijftien politieagenten om, meldt de plaatselijke regering. Daarnaast waren er ook burgerslachtoffers, onder wie een priester. Onduidelijk is nog hoeveel.

3 uur geleden
Emir van Qatar laatste buitenlandse bezoek voor premier Rutte

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte ontvangt maandag voor het laatst in zijn functie als minister-president een buitenlandse leider. De emir van Qatar, sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, komt langs op het Binnenhof.

5 uur geleden
Aanklagers VS willen Boeing voor de rechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse aanklagers adviseren het ministerie van Justitie dat het Boeing aanklaagt. De vliegtuigbouwer zou de voorwaarden hebben geschonden van een schikking rond twee dodelijke crashes met de geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters.

8 uur geleden