Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

United Airlines stelt vaccinatie voor medewerkers verplicht

United Airlines stelt vaccinatie voor medewerkers verplicht

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - United Airlines gaat als eerste grote Amerikaanse vliegtuigmaatschappij medewerkers verplichten zich te laten inenten tegen het coronavirus. De plicht geldt voor alle werknemers woonachtig in de Verenigde Staten. Andere grote Amerikaanse bedrijven als Facebook, Disney, Walmart en Google kwamen al eerder met een vaccinatieverplichting voor personeel in de VS.

Bestuurders van United erkennen in een mededeling aan de medewerkers dat sommige werknemers het waarschijnlijk niet met de beslissing eens zullen zijn. "Maar het is onze verantwoordelijkheid om veiligheid op het werk te garanderen. En iedereen is veiliger wanneer iedereen is gevaccineerd."

Uiterlijk 25 oktober moet een medewerker een bewijs van volledige vaccinatie hebben, anders volgt ontslag. Voor werknemers die vanuit religieus of medisch oogpunt bezwaar hebben, kan een uitzondering gelden nadat zij dat hebben doorgegeven aan het bedrijf. United, een van de grootste Amerikaanse luchtvaartconcerns, schat in dat 80 tot 90 procent van de piloten en stewardessen al is ingeënt. Iedereen die zich voor 20 september heeft laten vaccineren, krijgt een dag extra uitbetaald. Van nieuwe werknemers werd sinds juni al geëist dat ze gevaccineerd zijn.

De vliegtuigbemanning van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific moet zich voor 31 augustus laten vaccineren, werd eerder bekend. Wie dat niet doet kan ontslagen of overgeplaatst worden.

Meer uit Financieel

Onderzoek: dividend Duitse DAX-bedrijven naar record

FRANKFURT (ANP/DPA) - De veertig grootste bedrijven van Duitsland, genoteerd in de DAX-index op de aandelenbeurs in Frankfurt, keren dit jaar voor een recordbedrag aan dividend aan de aandeelhouders uit. Dat meldt onderzoeks- en accountantskantoor EY. In totaal gaat het om een bedrag van 53,8 miljard euro. Dat is het hoogste niveau sinds EY in 2012 begon met de metingen en 2,4 procent meer dan een jaar eerder.

9 minuten geleden
Recordstijging aluminiumprijs na nieuwe sancties tegen Rusland

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van aluminium liet maandag een recordstijging zien. De opmars volgde op nieuwe sancties van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag daardoor niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

1 uur geleden
Douglas-eigenaar CVC gaat naar aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners, eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, gaat naar de aandelenbeurs in Amsterdam. Het Europese beleggingsbedrijf heeft hierover een intentieverklaring naar buiten gebracht. De beursgang vindt naar verwachting in de komende weken plaats, afhankelijk van marktomstandigheden, aldus CVC.

1 uur geleden
Gasunie sluit voor miljarden aan deals, onder meer met Heijmans

GRONINGEN (ANP) - Gasunie tekent voor miljarden aan langjarige contracten met aannemers voor onderhoudswerk aan bestaande gasleidingen en de aanleg van nieuwe leidingen voor bijvoorbeeld waterstof, groen gas en CO2. Onder meer het beursgenoteerde bouwconcern Heijmans gaat aan de slag voor de gasnetbeheerder, evenals A. Hak Leidingbouw en Visser & Smit Hanab.

1 uur geleden
Beleggers op Damrak blijven kalm na Iraanse aanval op Israël

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs werd maandag kalm gereageerd op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

1 uur geleden
Beleggers hopen op uitblijven escalatie conflict Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een licht lager begin van de nieuwe beursweek. Beleggers reageren vooral op de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag honderden drones en raketten op Israël, die vrijwel allemaal werden onderschept met hulp van bondgenoten als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Iraanse aanval was een vergeldingsactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april.

2 uur geleden
Nieuwssite: geruchten over groot banenverlies bij Tesla

AUSTIN (ANP) - Tesla gaat mogelijk een groot deel van zijn personeel ontslaan. De Amerikaanse site Electrek, die doorgaans goed ingevoerd is over Tesla, meldt dat op de werkvloer van de fabrikant van elektrische auto's geruchten rondgaan over een grote reorganisatie waarbij tot 20 procent van de banen verloren zou gaan. Dat zou neerkomen op tienduizenden ontslagen.

2 uur geleden