Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

United Airlines schrapt nog meer vluchten wegens besmet personeel

United Airlines schrapt nog meer vluchten wegens besmet personeel

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse vliegmaatschappij United Airlines moet verder schrappen in het vluchtschema vanwege personeelsproblemen. Zo'n 3000 medewerkers zijn volgens de maatschappij besmet met het coronavirus. De besmettingen lopen rap op vanwege de zich snel verspreidende omikronvariant van het virus.

"In één dag alleen al heeft bij luchthaven Newark bijna een derde van ons personeel zich ziek gemeld", schrijft topman Scott Kirby in een memo aan werknemers. "Voor degenen die ziek zijn of in quarantaine zitten wensen we een spoedig herstel", schrijft hij. Bij United werken ongeveer 85.000 mensen. Volgens Kirby ligt er geen gevaccineerd personeel in het ziekenhuis. Het bedrijf heeft een vaccinatieplicht voor medewerkers.

United heeft net als andere luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten last van het hoge aantal besmettingen in het land als gevolg van de omikronvariant. Die zorgde er de afgelopen tijd en tijdens de feestdagen al voor dat duizenden vluchten moesten worden gecanceld.

United schrapt voor deze en komende maand vluchten om het personeelstekort het hoofd te kunnen bieden, aldus een zegsvrouw van de luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf wilde niet ingaan op precieze aantallen vluchten die komen te vervallen.

Vorige week kondigde Alaska Air aan 10 procent van de vluchten te schrappen voor januari, ook vanwege personeelstekorten door de coronapandemie.

Meer uit Financieel

Ook ASR geraakt door uitspraken gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - ASR heeft woensdagochtend zo'n 7 procent aan beurswaarde verloren na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. De precieze inhoud van die uitspraak is onbekend. Maar de verzekeraar schrijft op zijn website dat het de zaak betreft van vereniging Woekerpolis.nl over drie beleggingsverzekeringen van Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam.

13 minuten geleden
Handel aandeel NN kort stilgelegd na koersklap om 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - De handel in het aandeel NN op de beurs in Amsterdam is woensdagochtend tijdelijk stilgelegd. De koers van de verzekeraar daalde in korte tijd 14 procent als reactie op een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag over beleggingsverzekeringen die NN jarenlang aanbood.

1 uur geleden
Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

2 uur geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

2 uur geleden
Aandacht voor NN en Onward Medical op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN en medisch-technologisch bedrijf Onward Medical weten woensdag de aandacht op zich gericht bij het begin van de handel op de aandelenbeurs in Amsterdam. NN kreeg een tegenvaller te verwerken bij het gerechtshof Den Haag, dat oordeelde dat de verzekeraar jarenlang te veel kosten in rekening heeft gebracht bij klanten met een beleggingsverzekering. Onward Medical meldde juist een succes bij de ontwikkeling van zijn technologie om mensen met een dwarslaesie te helpen.

3 uur geleden
Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

NIEUWEGEIN (ANP) - Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

3 uur geleden
Bloomberg: oprichter wankel vastgoedconcern Evergrande zit vast

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Hui Ka Yan van het financieel wankele Chinese vastgoedconcern Evergrande is onder politiesurveillance geplaatst, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het is niet direct duidelijk waarom Hui onder deze vorm van huisarrest is geplaatst. De voormalige voorzitter van Evergrande zou de plek waar hij vastzit niet mogen verlaten en niet mogen praten of contact leggen met anderen zonder toestemming.

3 uur geleden