Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

United Airlines bij winnaars op Wall Street na cijfers

United Airlines bij winnaars op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - United Airlines behoorde woensdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De luchtvaartmaatschappij boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht dankzij de sterke vraag naar vliegtickets. Ook het nettoverlies viel lager uit dan voorzien.

United Airlines had al gewaarschuwd voor een verlies door het aan de grond houden van zijn Boeings 737 MAX 9. Van dat type vliegtuig raakte begin januari een deurpaneel los tijdens een vlucht van Alaska Airlines. De vooruitzichten voor het huidige kwartaal werden eveneens goed ontvangen. Het aandeel steeg in de vroege handel dik 9 procent.

Beleggers hielden verder de ontwikkelingen in het Midden-Oosten in de gaten, na de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde. Ook werd nagekauwd op de uitlatingen van Jerome Powell. De Amerikaanse centralebankpresident liet woensdag weten dat de recente inflatiecijfers nog onvoldoende vertrouwen bieden voor de Federal Reserve om de rente te verlagen.

Ontslagen bij Take-Two

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,5 procent hoger op 37.981 punten. De brede S&P 500-index steeg met hetzelfde percentage tot 5076 punten en techgraadmeter Nasdaq ging ook 0,5 procent vooruit, naar 15.938 punten. Dinsdag lieten de graadmeters nog weinig beweging zien, na de zware verliesbeurten op maandag en vrijdag.

Take-Two Interactive Software noteerde 0,5 procent in de plus. Het gamebedrijf, bekend van het populaire computerspel Grand Theft Auto, is van plan 5 procent van zijn personeel te ontslaan. Ook schrapt het bedrijf een aantal projecten om kosten te besparen. Take-Two had eind vorig jaar zo'n 11.580 werknemers in dienst. Zo'n zeshonderd banen zullen verdwijnen.

Morgan Stanley won verder 2,5 procent. Volgens persbureau Bloomberg schrapt de zakenbank zo'n vijftig banen in de Aziatische regio. De bank heeft zo'n vierhonderd bankiers in die regio. De meeste banen zullen verdwijnen in Hongkong en China.

Banen op de tocht bij Tesla

Tesla ging daarnaast verder omlaag en daalde bijna 1 procent. De fabrikant van elektrische auto's verloor de afgelopen twee dagen al ruim 8 procent aan beurswaarde, nadat Tesla had aangekondigd wereldwijd ruim 10 procent van de banen te willen schrappen. Het bedrijf is ook van plan aandeelhouders te vragen het loonpakket van topman Elon Musk van 56 miljard dollar uit 2018 weer te herstellen. Het beloningspakket werd eerder dit jaar door een rechtbank in Delaware nietig verklaard.

Meer uit Financieel

Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

55 minuten geleden
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Een kleine vakbond bij het Parijse luchthavenbedrijf ADP waarschuwt voor een staking op vrijdag, de dag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Daarmee negeert de vakbond een recente deal met het bedrijf.

2 uur geleden
Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

4 uur geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

5 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

6 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

7 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

7 uur geleden