Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unilever wint op Damrak na goed ontvangen kwartaalbericht

Unilever wint op Damrak na goed ontvangen kwartaalbericht

AMSTERDAM (ANP) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever was donderdag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs. Het concern presenteerde kwartaalcijfers die beter waren dan verwacht, geholpen door sterke groei op de Indiase en Chinese markt. Daarnaast waren beleggers opgetogen over het nieuwe aandeleninkoopprogramma ter waarde van 3 miljard euro dat het bedrijf achter merken als Ola, Zwitsal en Persil aankondigde.

Het aandeel Unilever sloot uiteindelijk 3,4 procent hoger en was de sterkste stijger binnen de AEX. De graadmeter met de 25 grootste fondsen op het Damrak sloot 0,2 procent in de min op 710,47 punten. Eerder tijdens de sessie steeg de index juist nog tot een nieuwe recordhoogte.

Een ander zwaargewicht in de index, Shell, verloor uiteindelijk 1,1 procent. Eerder op de dag stond het aandeel nog op winst nadat het bedrijf weer een kwartaalwinst kon rapporteren. Het olie- en gasconcern profiteerde van de hogere olieprijzen en kostenbesparingen. Unibail-Rodamco-Westfield zakte 1,6 procent. De eigenaar van winkelcentra had afgelopen kwartaal last van de lockdowns in veel landen en zag de omzet flink dalen. Chemicaliƫndistributeur IMCD, die ook met cijfers kwam, daalde 1,3 procent.

Nokia

De MidKap verloor 0,2 procent tot 1043,75 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren een fractie, de DAX in Frankfurt gaf 0,9 procent prijs.

In Helsinki werd Nokia 8,4 procent meer waard dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Finse maker van netwerkapparatuur. Airbus steeg dik 1 procent in Parijs. De vliegtuigbouwer boekte in het eerste kwartaal weer winst, na het verlies een jaar eerder. Lufthansa zakte ruim 3 procent in Frankfurt. Het Duitse luchtvaartconcern leed opnieuw een fors kwartaalverlies door de reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie.

De euro steeg tot 1,2109 dollar, van 1,2096 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 64,62 dollar. Brentolie klom 1,3 procent in prijs, tot 68,11 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

33 minuten geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

1 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

1 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

2 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

3 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

3 uur geleden
Analisten: woekerpolisclaims kunnen NN en ASR veel geld kosten

AMSTERDAM (ANP) - Woekerpolisclaims richting Nationale-Nederlanden (NN) en ASR kunnen voor de verzekeraars een flinke kostenpost worden. Een analist van ING denkt dat NN een voorziening rond de 390 miljoen euro zou moeten nemen, voor ASR gaat hij uit van 488 miljoen euro. Kenners van KBC Securities denken ook dat bedragen in de honderden miljoenen euro's kunnen lopen.

5 uur geleden