Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unilever-topman Alan Jope eind 2023 met pensioen

Unilever-topman Alan Jope eind 2023 met pensioen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De directeur van Unilever, Alan Jope, treedt eind 2023 terug als topman van het bedrijf. Jope heeft het bestuur laten weten dan met pensioen te gaan. Er wordt nu gezocht naar een opvolger. De Schot stond sinds begin 2019 aan het roer bij het bedrijf.

Jope werkt al sinds 1985 bij het was- en levensmiddelenconcern. Hij was eerder president Beauty & Personal Care bij Unilever. Daarvoor bekleedde hij bestuursfuncties voor andere onderdelen van het bedrijf in onder andere Noord-Amerika, China en Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Onder Jope is Unilever op papier een volledig Brits bedrijf geworden.

Unilever-voorzitter Nils Andersen spreekt met lof over Jope. "Onder zijn leiding heeft Unilever cruciale veranderingen aangebracht in haar strategie, structuur en organisatie die haar sterk positioneren voor succes. Dit werk gaat door en we zullen Alan van harte bedanken voor zijn leiderschap en bijdrage aan ons bedrijf wanneer hij volgend jaar vertrekt."

De aankondiging komt na een mislukte poging van Unilever, eerder dit jaar, om de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK) voor miljarden over te nemen. Dat bedrijf maakt onder meer Advil-pijnstillers en Sensodyne-tandpasta. Het overnameplan kreeg veel kritiek van aandeelhouders. Unilever stond dit jaar bovendien onder grote druk om met betere resultaten te komen. Volgens sommige critici zou het bedrijf zich beter kunnen opsplitsen.

Meer uit Financieel

Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

DEN HAAG (ANP) - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het budget voor dit jaar bedroeg 45 miljoen euro en het totaal aangevraagde subsidiebedrag is 46,5 miljoen euro.

29 minuten geleden
ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

57 minuten geleden
Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

VALKENSWAARD (ANP) - Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn prijzen iets opvoerde om eigen gestegen kosten deels te compenseren.

1 uur geleden
Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

STUTTGART (ANP/BLOOMBERG) - De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd. Daardoor leken de auto's bij testen te voldoen aan de geldende uitstootnormen, terwijl dit in de praktijk niet zo was.

1 uur geleden
Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

UTRECHT (ANP) - Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Maatregelen vanuit de overheid om huurprijzen te verlagen en zittende huurders beter te beschermen zorgen er mogelijk voor dat beleggers huurwoningen verkopen in plaats van opnieuw te verhuren, denken de organisaties. Vooral in de laatste drie maanden van het jaar werden veel minder huizen verhuurd.

1 uur geleden
Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

NEW YORK (ANP/RTR) - Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.

1 uur geleden
Verzekeraars vrezen miljardenschade na instorten brug Baltimore

BALTIMORE (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De financiële schade na het instorten van de brug in Baltimore kan oplopen tot miljarden dollars, vrezen verzekeraars. Analisten van Barclays schatten dat de schade aan de brug alleen al zo'n 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) bedraagt. Daarnaast komen er waarschijnlijk claims binnen voor de dood van de bouwvakkers en voor alle schepen die nu de haven van Baltimore niet kunnen bereiken of verlaten.

2 uur geleden