Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unilever en Too Good To Go gaan thuisbezorgen

Unilever en Too Good To Go gaan thuisbezorgen

ROTTERDAM (ANP) - Pakketten met voedingsmiddelen van Unilever kunnen via Too Good To Go, een app tegen voedselverspilling, voortaan door heel Nederland thuisbezorgd worden, maakten de bedrijven bekend.

Unilever werkt al langer samen met het bedrijf. Tot nu toe moesten klanten de bestelde Unileverproducten, die niet meer via de reguliere kanalen zoals supermarkten verkocht konden worden, zelf ophalen bij een afhaalpunt. Vanaf nu kunnen de pakketten dus thuisbezorgd worden via PostNL.

Het gaat om producten met bijvoorbeeld een kortere houdbaarheidsdatum, met een foutje op het label of een verpakking die is veranderd. De producten worden tegen een gereduceerd tarief verkocht. Het gaat onder meer om potten pindakaas van Calvé, Knorr Wereldgerechten, Conimex noodles, soepen en kruidenmixen. Consumenten kunnen het pakket niet zelf samenstellen, maar krijgen de etenswaren wel voor de helft van de prijs aangeboden.

Voedselverspilling

"In Nederland hebben we in de afgelopen twee jaar onze voedselverspilling gehalveerd, vanaf de productie tot aan het supermarktschap, en gaan we verder om voedselverspilling naar nul te brengen. Samen met Too Good To Go hebben we in onder andere Nederland en Denemarken al mooie stappen gezet om voedselverspilling tegen te gaan", zegt Debora van der Zee-Denekamp, manager bij Unilever.

Volgens het concern wordt er wereldwijd meer dan een derde van het eten verspild. Daarbij is voedselverspilling verantwoordelijk voor 10 procent van de wereldwijde Co2-uitstoot.

Meer uit Financieel

's Werelds grootste lng-exporteur Qatar voert gaswinning op

DOHA (ANP/RTR) - QatarEnergy voert de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verder op. Het Qatarese staatsbedrijf is van plan 16 miljoen ton lng per jaar extra te winnen uit een groot gasveld in de Perzische Golf.

46 minuten geleden
Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

1 uur geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

13 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

18 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

19 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

20 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

21 uur geleden