
Unicum: HBO Max wijzigt door Omroep MAX in Benelux niet van naam
HILVERSUM (ANP) - De Amerikaanse streamingdienst MAX, die in 2024 naar Nederland komt, krijgt in de Benelux de naam HBO Max. Dit besluit volgt op gesprekken tussen het Amerikaanse moederbedrijf Warner Bros. Discovery en Omroep MAX, die in de Benelux de rechten heeft op de naam MAX. Omroep MAX overwoog juridische stappen te nemen als HBO Max de naam MAX in Nederland ging gebruiken. De Benelux is het enige territorium in de wereld waar de Amerikaanse streamingdienst een andere naam krijgt.
MAX is een samenvoeging van HBO Max en discovery+. Op de streamingdienst zullen niet alleen alle series van HBO en HBO Max te zien zijn, maar ook alle films van studio Warner Bros. en veel content van Discovery Channel en Food Network.
"Onlangs hebben onze juristen en ik met HBO Max deze zaak besproken", laat omroepbaas Jan Slagter weten. "Wij hebben uiteengezet dat ons merk MAX en onze naamsbekendheid voor ons van groot belang zijn. Naar aanleiding van dat overleg heeft HBO Max ons laten weten in de Benelux niet enkel onze naam MAX te gebruiken voor de streamingdienst."
Verwarrend
Dit beaamt HBO Max desgevraagd. "Warner Bros. Discovery heeft ervoor gekozen om de merknaam HBO Max voor de vernieuwde streamingdienst te behouden wanneer deze in de Benelux wordt gelanceerd, rekening houdend met lokale overwegingen, en om de ingeslagen weg van succes te vervolgen", meldt een woordvoerder.
Slagter deponeerde de naam MAX voor de Benelux toen hij de omroep in 2005 oprichtte. "Het is voor ons ook vooral belangrijk omdat het gaat om een bedrijf in de audiovisuele media, net zoals wij", legt Slagter uit. "De toevoeging Max, zoals bij HBO Max of VRT Max, is niet erg. Maar puur MAX wordt verwarrend. Dat zijn wij namelijk in de Benelux. Oók als we tegenover een grote reus als Warner Bros. Discovery staan."
Meer uit Binnenland
DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister-president Dick Schoof heeft de Israëlische president Yitzhak Herzog gebeld om duidelijk te maken dat Nederland met sancties komt als zijn land niet onmiddellijk veel meer humanitaire hulp toelaat in de Gazastrook. Dat laat de premier weten in een bericht op X. Eerder op de dag overlegde hij met de vicepremiers en met de ministers Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken, NSC) en Ruben Brekelmans (Defensie, VVD) over de snel verslechterende situatie in Gaza.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet komt met eigen maatregelen tegen Israël als dat land afspraken over het toelaten van humanitaire hulp in de Gazastrook niet nakomt. Daartoe is maandag besloten tijdens een overleg van de top van het kabinet met buitenlandminister Caspar Veldkamp in het Catshuis, bevestigen Haagse bronnen na een bericht van De Telegraaf.
3 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Vanuit Nederlandse hulporganisaties staan heel veel hulpgoederen klaar voor Gaza, maar "het komt niet genoeg naar binnen", zegt een woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Bij de Giro555-actie werd vorig jaar ruim 25 miljoen euro ingezameld.
5 uur geledenDORDRECHT (ANP) - De 31-jarige Jesse R. uit Diemen, verdacht van het doden van zijn moeder door haar met een bijl te onthoofden, verkeerde in een psychose ten tijde van zijn daad. Daar gaat zijn advocaat Job Knoester van uit, zei hij maandag tijdens een eerste openbare zitting in de strafzaak tegen R. Volgens Knoester zal het proces draaien om de vraag in hoeverre de levensberoving aan R. kan worden toegerekend.
7 uur geledenWIERDEN (ANP) - Waarnemend burgemeester van Wierden Gerrit Jan Kok laat via zijn woordvoerster weten "geschokt" te zijn door het steekincident in zijn gemeente. In een woning aan het Stationsplein werd maandagochtend een gewonde bewoonster aangetroffen en nabij vonden agenten een overleden man, eveneens bewoner van het huis.
8 uur geledenHOOGEVEEN (ANP) - Een man is in de nacht van zondag op maandag rond 02.40 uur met zijn auto op de gevel van het gemeentehuis van Hoogeveen ingereden. De auto vatte daarop vlam.
10 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse tak van reizigersvereniging Rover uit stevige kritiek op de plannen van het Amsterdamse GVB en de Vervoerregio om het metronet te "ontvlechten". Dat houdt in dat er minder metrolijnen over hetzelfde stuk spoor rijden. Hoewel het doel is dat metro's vaker rijden en meer reizigers vervoerd kunnen worden, zouden zij volgens Rover vooral nadelen ondervinden.
11 uur geleden