Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UNICEF: vijf miljoen Oekraïense kinderen afhankelijk van hulp

UNICEF: vijf miljoen Oekraïense kinderen afhankelijk van hulp

NEW YORK (ANP) - Meer dan vijf miljoen Oekraïense kinderen zijn afhankelijk van humanitaire hulp vanwege de oorlog in hun thuisland, meldt de VN-kinderorganisatie UNICEF. Het gaat om ongeveer 3 miljoen kinderen in Oekraïne zelf en ongeveer 2,2 miljoen kinderen die vanwege het conflict zijn gevlucht naar andere landen.

Sinds de Russische invasie op 24 februari zijn 262 Oekraïense kinderen omgekomen, terwijl honderden scholen zijn beschadigd, aldus UNICEF. De organisatie publiceert de cijfers in het kader van de Internationale dag voor de bescherming van kinderen, 1 juni.

Meer uit Buitenland

Dodental na overstromingen Afghanistan boven tweehonderd

KABUL (ANP/AFP) - Overstromingen in het noorden van Afghanistan hebben meer dan tweehonderd mensen het leven gekost, meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties. De plotselinge overstromingen waren het gevolg van de hevige regenval van vrijdag.

24 minuten geleden
Al Jazeera herdenkt Shireen Abu Akleh twee jaar na haar dood

DOHA (ANP) - Nieuwszender Al Jazeera heeft zaterdag stilgestaan bij de dood van verslaggeefster Shireen Abu Akleh. Al Jazeera wijdde een videoreportage aan de Palestijns-Amerikaanse journaliste die precies twee jaar geleden in het stadje Jenin, op de bezette Westelijke Jordaanoever, door Israëlisch vuur om het leven werd gebracht.

44 minuten geleden
Gouverneur Charkiv: evacuatie burgers na Russische aanvallen

CHARKIV (ANP/AFP) - In de Oekraïense regio Charkiv zijn ongeveer 1775 burgers geëvacueerd, meldt gouverneur Oleh Synjehoebov. Hij zegt dat de afgelopen 24 uur dertig plaatsen door het Russische leger zijn aangevallen met artillerie en mortieren.

1 uur geleden
Leger Israël roept op tot evacuatie van meer burgers Oost-Rafah

RAFAH (ANP/RTR) - De Israëlische krijgsmacht roept zaterdagochtend op tot de evacuatie van meer delen van Oost-Rafah. Burgers worden verzocht te vertrekken naar het "uitgebreide humanitaire gebied" in Al Mawasi, iets noordelijker in de Gazastrook.

3 uur geleden
Frankrijk eist dat Israël de aanval op Rafah onmiddellijk stopzet

PARIJS (ANP/DPA) - Frankrijk heeft Israël vrijdagavond opgeroepen om de militaire operatie in de stad Rafah stop te zetten. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs is de situatie voor de burgerbevolking in Gaza catastrofaal. De bevolking is al meerdere keren ontheemd geraakt en er zijn geen veilige gebieden meer in de Gazastrook, aldus het Franse ministerie.

5 uur geleden
VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

WASHINGTON (ANP/DPA) - Volgens de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland. Dat de laatste onderhandelingsronde niet succesvol was, is "zeer betreurenswaardig", zei veiligheidswoordvoerder van het Witte Huis John Kirby vrijdag.

5 uur geleden
Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

WASHINGTON (ANP) - Volgens een rapport dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag naar het Congres stuurde heeft Israël mogelijk het internationaal humanitair recht geschonden. Maar het vond onvoldoende bewijs van zulke schendingen om de Amerikaanse wapenleveringen aan Israël te pauzeren of te stoppen.

9 uur geleden