Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UNICEF: twee derde kinderen wereldwijd heeft thuis geen internet

UNICEF: twee derde kinderen wereldwijd heeft thuis geen internet

CORONAVIRUSNEW YORK/GENÈVE (ANP) - Twee derde van alle schoolgaande kinderen wereldwijd heeft thuis geen internet. Dat komt neer op 1,3 miljard kinderen tussen de 3 en 17 jaar oud, staat in een onderzoek van UNICEF en de Internationale Telecommunicatie Unie.

Vooral nu als gevolg van de coronapandemie wereldwijd honderden miljoenen scholieren online les krijgen, maakt het ontbreken van internettoegang onderwijs onbereikbaar. "Botweg gezegd: gebrek aan internettoegang kost de volgende generatie hun toekomst," aldus het rapport.

De digitale kloof houdt ongelijkheid tussen kinderen in stand en "isoleert hen van de wereld". Kinderen uit de armste gezinnen hebben hierdoor maar een kleine kans om hun achterstand op leeftijdgenoten in te halen. Toch groeide de kloof tussen kinderen ook voor de coronapandemie al.

Uit de rijkste huishoudens wereldwijd heeft 58 procent van de kinderen internet thuis. In de armste huishoudens is dat 16 procent. Er zijn niet alleen verschillen tussen arme en rijke landen, maar ook binnen landen en regio's. Vooral kinderen op het platteland hebben minder internettoegang in vergelijking met kinderen in stedelijke gebieden.

Meer uit Buitenland

EU-voorzitter: nooit betere kans op migratiedeal dan vandaag

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen mogen het niet laten afweten nu een akkoord over het asielbeleid zo dichtbij is, vindt hun voorzitter Zweden. Als ze het ooit eens willen worden dan is het nu, meent de Zweedse migratieminister Maria Malmer Stenergard, die donderdag het "cruciale" overleg met haar collega's leidt.

29 minuten geleden
Man met mes valt kinderen aan op speelplaats in Annecy, 8 slachtoffers

ANNECY (ANP) - Een man heeft op een kinderspeelplaats in een park in het centrum van de Franse stad Annecy kinderen met een mes aangevallen. Volgens de krant Le Dauphiné Libéré zijn acht kinderen gewond geraakt. De dader die een tulband zou hebben gedragen, zou door agenten zijn verwond en overmeesterd.

33 minuten geleden
Oekraïne: 600 vierkante kilometer in Cherson staat onder water

CHERSON (ANP/RTR) - In de regio Cherson staat een gebied van ongeveer 600 vierkante kilometer onder water, als gevolg van de damdoorbraak begin deze week. Dat meldt gouverneur Oleksandr Prokudin. Dat is gelijk aan ongeveer 2,5 keer de gemeente Amsterdam. Het gaat volgens de Oekraïense topfunctionaris voor 68 procent om terrein dat in Russische handen in.

2 uur geleden
Japanse weigering van homohuwelijk 'ongrondwettelijke situatie'

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - Een Japanse rechtbank heeft opnieuw uitspraak gedaan over het zogeheten homohuwelijk. De weigering van het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht komt neer op een "ongrondwettelijke situatie", aldus de rechtbank. De lhbti-gemeenschap hoopt met het vonnis een nieuwe stap te hebben gezet naar huwelijksgelijkheid.

2 uur geleden
Ruim 400 branden in Canada, miljoenen hectare grond afgebrand

OTTAWA (ANP/RTR) - In Canada woeden woensdag honderden ongecontroleerde bosbranden. Ze bedreigen belangrijke infrastructuur en zorgen voor grote rookoverlast in het land zelf en Amerikaanse steden zoals miljoenenstad New York. Vele duizenden Canadezen hebben hun huizen moeten verlaten en naar verwachting volgen nog meer evacuaties.

6 uur geleden
Politico: Trump doelwit strafrechtelijk onderzoek

WASHINGTON (ANP) - Federale aanklagers hebben voormalig president Donald Trump in een brief laten weten dat hij het doelwit is van een strafrechtelijk onderzoek. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Politico op basis van een bron die op de hoogte is van de zaak.

9 uur geleden
Trump-adviseur Bannon gedagvaard in onderzoek Capitoolbestorming

WASHINGTON (ANP) - Voormalig Trump-adviseur Steve Bannon is gedagvaard in verband met het federale onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 door aanhangers van voormalig president Donald Trump. Dat meldt NBC News op basis van twee bronnen. De dagvaarding zou eind mei al zijn verstuurd.

9 uur geleden