Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

UNICEF: 150 miljoen kinderen extra in armoede door coronapandemie

UNICEF: 150 miljoen kinderen extra in armoede door coronapandemie

NEW YORK (ANP) - De coronapandemie heeft tot gevolg dat nog eens 150 miljoen kinderen wereldwijd in armoede leven, stellen kinderwelzijnsorganisaties UNICEF en Save the Children naar aanleiding van onderzoek. Sinds het begin van de wereldwijde epidemie is het aantal kinderen dat in ontbering leeft in tweede- en derdewereldlanden met 15 procent gestegen tot 1,2 miljard.

Volgens het rapport van UNICEF en Save the Children is de leefsituatie van 's werelds armste kinderen bovendien slechter geworden, en zal de toestand wereldwijd in de komende maanden nog verergeren. De analyse is uitgevoerd op basis van gegevens uit meer dan 70 landen over gebrek aan onderwijs, medicijnen, huisvesting, voedsel, water en sanitatie.

"Families die op het punt stonden om uit de armoede te ontsnappen zijn er terug in geduwd, terwijl anderen in ontberingen leven die zij nooit eerder hebben meegemaakt", aldus UNICEF-directeur Henrietta Fore. "Het meest zorgwekkend is nog wel dat we dichterbij het begin van de crisis staan dan bij het einde"

De organisaties roepen overheden op om sociale vangnetten, toegang tot gezondheidszorg en mogelijkheden voor onderwijs op afstand snel uit te breiden. "Kinderen die onderwijs tekortkomen lopen een grotere kans om te worden gedwongen tot kinderarbeid of kindhuwelijken en zo gevangen te worden in een spiraal van armoede die nog jaren voortduurt", aldus Inger Ashing, directeur van Save the Children.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Schermutselingen tussen politie en demonstranten in Londen

LONDEN (ANP/RTR) - In Londen zijn zaterdagmiddag schermutselingen ontstaan tussen politie en demonstranten. Duizenden betogers hadden zich opnieuw verzameld op Trafalgar Square en ook in Hyde Park om hun afkeer te tonen van de coronamaatregelen. Ze droegen borden mee met teksten als 'We stemmen daar niet mee in' en 'Weg met die stomme regels'.

2 uur geleden
Premier Modi belooft vaccinproductie voor hele wereld

NEW YORK (ANP/RTR) - De Indiase premier Narendra Modi heeft de Verenigde Naties zaterdag beloofd dat coronavaccins die in zijn land kunnen worden gemaakt, beschikbaar zullen komen voor de hele wereld. "Als grootste vaccinproducent ter wereld wil ik dat de hele wereldbevolking nogmaals verzekeren", zei Modi in een vooraf opgenomen toespraak voor het VN-congres. "De Indiase capaciteit voor de productie en distributie van vaccins zal worden ingezet om alle mensen te helpen in de strijd tegen deze crisis".

3 uur geleden
Arrestaties bij nieuwe demonstratie in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA) - Bij nieuwe demonstraties in de Wit-Russische hoofdstad Minsk tegen president Alexandr Loekasjenko zijn zaterdag wederom arrestaties verricht. Volgens mensenrechtengroepering Viasna zijn tien mensen vastgezet, onder wie journalisten. Op beelden is te zien dat agenten vrouwen naar busje slepen.

5 uur geleden
Dodental crash militair vliegtuig Oekraïne stijgt naar 26

CHARKOV (ANP/DPA/AFP) - Een van de twee overlevenden van de crash van een Oekraïens militair vliegtuig is in een ziekenhuis overleden. Het dodental steeg zaterdag daardoor tot 26. Vlak na het ongeluk vrijdagavond in Oost-Oekraïne werd al melding gemaakt van 22 doden.

6 uur geleden
Verdachte steekpartij Parijs bekent

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Pakistaanse hoofdverdachte van de steekpartij bij het voormalige kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs heeft een bekentenis afgelegd. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan het Franse persbureau AFP. Hij neemt verantwoordelijkheid voor zijn daad die hij plaatst in de context van de herpublicatie van de cartoons van de profeet Mohammed, aldus een van de bronnen. Door de steekpartij raakten vrijdag twee mensen zwaargewond.

7 uur geleden
Kandidaat-premier Libanon slaagt er niet in ​​regering te vormen

BEIROET (ANP/DPA) - Mustafa Adib, de kandidaat-premier van Libanon, heeft de opdracht voor de vorming van een nieuwe regering teruggegeven en tegelijk zijn ontslag ingediend. Dat maakte de president van Libanon, Michel Aoun, bekend tijdens een bijeenkomst in het presidentieel paleis.

7 uur geleden
Bij crash militair vliegtuig Oekraïne 25 doden

CHARKOV (ANP/DPA) - Bij de crash vrijdagavond van een militair transportvliegtuig in Oost-Oekraïne zijn 25 inzittenden om het leven gekomen. Twee mensen hebben de ramp in de regio Charkov met zware verwondingen overleefd, zei de burgerbescherming in Kiev.

10 uur geleden