Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unibail uitblinker in dieprode AEX

Unibail uitblinker in dieprode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden donderdag diep in het rood. De vrees voor de negatieve economische impact van de strengere coronamaatregelen in veel Europese landen zorgde voor een brede verkoopgolf. Ook nam de hoop op een nieuw steunpakket in de Verenigde Staten af nadat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin had verklaard geen deal te verwachten voor de presidentsverkiezingen. Op het Damrak was Unibail-Rodamco-Westfield een uitblinker na verzet tegen een aandelenuitgifte van het bedrijf.

De AEX-index op Beursplein 5 raakte rond het middaguur 2 procent kwijt op 560,73 punten. De MidKap zakte 1,6 procent tot 838,38 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 2,9 procent in.

Unibail-Rodamco-Westfield voerde de schaarse stijgers aan in de AEX met een winst van dik 7 procent. Een groep aandeelhouders onder aanvoering van voormalig Unibail-baas Léon Bressler roept medeaandeelhouders op tegen de plannen voor een aandelenuitgifte te stemmen. Het winkelvastgoedfonds wil voor 3,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven om de schuldenlast terug te dringen. Grootste dalers waren olie- en gasconcern Shell en uitzender Randstad met verliezen van rond 4 procent.

CM.com

ABN AMRO zakte 2,5 procent. Het Openbaar Ministerie heeft het witwasonderzoek tegen het concern bijna afgerond. Hierdoor kunnen volgens De Telegraaf de onderhandelingen over een schikking met de bank beginnen. Analisten vermoeden dat de schikking op zo'n 400 miljoen zal uitkomen.

Op de lokale markt klom CM.com 5 procent. Het technologiebedrijf heeft weinig last van de coronacrisis en zag de kwartaalomzet fors stijgen. Chiptoeleverancier RoodMicrotec, die ook met cijfers kwam, steeg 3,8 procent.

Roche

Ryanair verloor ruim 3 procent in Dublin. De Ierse budgetmaatschappij schroeft de capaciteit in de wintermaanden fors terug vanwege de nieuwe coronarestricties en dalende vraag naar tickets. Concurrenten easyJet en Lufthansa zakten dik 5 procent en in Amsterdam verloor Air France-KLM 3 procent.

In Zürich daalde Roche 3 procent. De Zwitserse farmaceut profiteerde afgelopen kwartaal van de verkoop van nieuwe medicijnen en coronatests. Wel kampte het bedrijf met meer concurrentie van goedkope kopieën van oudere medicijnen en het effect van patiënten die zorg meden door de coronapandemie.

De euro was 1,1704 dollar waard, tegen 1,1757 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent minder op 40,44 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 42,74 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Israël doodt Palestijnse 'terroristen' op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen vijf Palestijnse terroristen gedood op de Westelijke Jordaanoever. Bij de actie raakte een Israëlische soldaat gewond. Zeker vier doden waren lid van de gewapende tak van Hamas.

4 uur geleden
Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

9 uur geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

10 uur geleden
Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

13 uur geleden
Franse justitie onderzoekt TotalEnergies om terreuraanval

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse justitie is een onderzoek gestart naar olie- en gasconcern TotalEnergies. Het Franse bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan dood door schuld tijdens een jihadistische aanval in Mozambique in 2021.

13 uur geleden
Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

21 uur geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

1 dag geleden