Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unibail en Adyen sterkste dalers in lichtrode AEX

Unibail en Adyen sterkste dalers in lichtrode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een klein verlies de handel uitgegaan. Daarbij vielen onder meer de verliezen van vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) en betalingsbedrijf Adyen op. Elders in Europa kleurden graadmeters lichtgroen. Beleggers deden het rustig aan na de opmars van de voorbije dagen in de euforie over coronavaccins.

De AEX-index sloot de sessie een fractie lager op 600,88 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 877,00 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 0,5 procent. De zorgen over de huidige tweede besmettingsgolf en de negatieve economische impact van de strengere coronamaatregelen maakte beleggers wel voorzichtig.

Unibail-Rodamco-Westfield was met een verlies van 3,6 procent de sterkste daler in de AEX. De vastgoedinvesteerder staat al langer in de schijnwerpers door gerommel in de top. De vraag die nog altijd boven de markt hangt is of en hoe lang de huidige topman en financieel directeur nog zullen aanblijven in de nasleep van de kwestie rond de tegengehouden aandelenemissie.

Air France-KLM

Adyen verloor 2,9 procent. Dinsdag werd bekend dat investeerder Hans Wackwitz 200.000 aandelen van de hand deed voor een bedrag van 321 miljoen euro. RELX voerde met een winst van 1,8 procent de AEX-fondsen aan. Ook financieel dienstverleners ABN AMRO en ING deden het goed met plussen tot 1,8 procent.

Koploper in de MidKap was bouwbedrijf BAM, met een plus van 3,3 procent. Air France-KLM maakte een eerder verlies goed en noteerde 1,9 procent hoger. Het luchtvaartconcern praat met Nederland en Frankrijk over extra staatssteun. De landen staan al garant voor in totaal 10,4 miljard euro aan noodhulp. Verder waren KLM en Transavia in Nederland goed voor 325 miljoen euro aan loonsubsidies in de periode juni tot en met september.

JDE Peet's

JDE Peet's verloor 4 procent. Aandeelhouders van het bedrijf achter onder meer koffiemerk Douwe Egberts zijn akkoord met de tekenbonus van 10 miljoen voor de nieuwe topman. Fabien Simon begon in september aan zijn nieuwe klus.

In Kopenhagen verloor A.P. Møller-Maersk 1,2 procent. De Deense containervervoerder schroefde zijn winstverwachting voor de tweede keer in twee maanden tijd op. Het herstel van het goederentransport na de klap van de coronapandemie is volgens het concern sterker dan verwacht. Ook gaat het bedrijf voor 1,6 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

De euro stond op 1,1866 dollar, tegenover 1,1863 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 42,03 dollar. Brentolie klom 1,9 procent in prijs tot 44,58 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Die vindt naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Bij het uitblijven van een goedkeuring door het Congres dreigen de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten, wat grote chaos op financiële markten kan veroorzaken.

22 minuten geleden
Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC. De ene zaak had betrekking op Ring-videodeurbellen, de andere op de slimme speaker van het bedrijf Alexa.

33 minuten geleden
Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

HOUSTON (ANP/RTR) - Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak. Geen van de initiatiefvoorstellen, ingediend door het activistische beleggerscollectief Follow This, kreeg meer dan 36 procent van de stemmen.

2 uur geleden
Damrak kleurt rood in aanloop naar stemming schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op Beursplein 5 heeft de handelsdag woensdag met een verlies afgesloten. De algehele stemming op de Europese beursvloeren bleef terughoudend. Beleggers zijn vooral benieuwd of het Amerikaanse Congres de pas gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond zal goedkeuren. Vooral binnen de Amerikaanse Republikeinse partij lijkt het verzet toe te nemen tegen de deal, die naar verwachting vannacht in stemming wordt gebracht.

4 uur geleden
VS en EU ijveren voor gedragscode AI-bedrijven

LULEA (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten en Europese Unie moeten er bij techbedrijven op aandringen dat ze een gedragscode over kunstmatige intelligentie (AI) gaan volgen, zei Eurocommissaris Margrethe Vestager. De EU werkt weliswaar aan wetgeving die de risico's van baanbrekende technologie moet beperken. Maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat bedrijven als OpenAI, Google en Microsoft zichzelf al zouden moeten reguleren om schadelijke maatschappelijke gevolgen van AI tegen te gaan.

5 uur geleden
Staatsagent: KLM schond afspraken, gezag overheid geschaad

DEN HAAG (ANP) - Het gezag van de overheid heeft schade opgelopen doordat KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis schond. Dat schrijft staatsagent Jeroen Kremers, door het kabinet aangewezen om mee te kijken bij KLM zolang het bedrijf overheidssteun genoot, in zijn vijfde en laatste rapport.

6 uur geleden
Wall Street daalt in afwachting stemming over schuldendeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omlaag. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Vooral binnen de Republikeinse partij lijkt het verzet tegen de deal toe te nemen.

6 uur geleden