Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ulderink assistent van trainer Jans bij FC Twente

Ulderink assistent van trainer Jans bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - De nieuwe hoofdtrainer Ron Jans gaat bij FC Twente assistentie krijgen van Andries Ulderink. De 50-jarige Ulderink ondertekende een contract voor twee jaar als assistent-trainer in Enschede. De Zwollenaar stapte eind januari op bij de Zuid-Afrikaanse club Ajax Cape Town.

"Het is goed dat we na de komst van Jans al zo snel de volgende uitbreiding van de technische staf kunnen aankondigen", zegt technisch directeur Jan Streuer, die woensdag Jans voor een jaar wist vast te leggen. "We hebben gedreven mensen nodig met ervaring en die weten wat er op dit moment gevraagd wordt bij de club. Andries Ulderink past volledig in dat plaatje."

Ulderink is al zo'n dertig jaar als trainer actief. Eerst bij de nodige amateurclubs, later bij onder meer De Graafschap, Go Ahead Eagles, AGOVV en Jong Ajax. Hij was ook assistent van Jaap Stam bij de Engelse club Reading. " FC Twente is genoodzaakt jonge spelers zoveel mogelijk te laten doorgroeien naar de eerste selectie. Daar wil ik bijvoorbeeld heel graag mijn steentje aan bijdragen", aldus Ulderink.

Meer uit Voetbal

Tottenham Hotspur haalt 16-jarig talent uit Kroatië

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur heeft een akkoord bereikt over de transfer van de pas 16-jarige Luka Vuskovic van Hajduk Split. De Kroatische jeugdinternational komt over twee jaar naar Londen en zal een contract tekenen tot de zomer van 2030. De reglementen van de FIFA schrijven voor dat een speler 18 jaar oud moet zijn, voordat hij de overstap naar Engeland kan maken.

13 minuten geleden
Ajax stapt niet naar de rechter en speelt woensdag tegen Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Ajax ziet af van een gang naar de rechter om af te dwingen dat het woensdag niet tegen Feyenoord, maar FC Volendam moet voetballen. De club uit Amsterdam overwoog maandag juridische stappen tegen de KNVB, maar heeft daar na overleg met FC Volendam toch van afgezien.

1 uur geleden
Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

12 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

12 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

15 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

15 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

16 uur geleden