Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitzender Randstad stijgt in licht hogere AEX

Uitzender Randstad stijgt in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Uitzender Randstad stond woensdag bij de winnaars in een licht hogere AEX-index van de beurs in Amsterdam. Randstad houdt een beleggersdag en kwam met een update over de gang van zaken die werd gewaardeerd door beleggers. Ook technologiebedrijf TKH zat in de lift na een strategische update op zijn beleggersdag. De Poolse aanbieder van postkluisjes InPost meldde tegenvallende vooruitzichten en het aandeel ging hard omlaag op het Damrak.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een plusje van 0,2 procent op 828,03 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 1086,68 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen licht, Londen daalde 0,2 procent na cijfers over de Britse inflatie.

Randstad steeg 0,5 procent. Het bedrijf zei goed gepositioneerd te zijn voor verdere winstgevende groei en stelt dat het positieve momentum doorzet in de tweede helft van dit jaar, ondanks de onzekerheden door de coronapandemie. Volgens Randstad ging de omzet in oktober flink omhoog en worden de financiële doelstellingen voor de langere termijn gehandhaafd.

TKH

Chiptoeleverancier ASMI was de grootste stijger bij de hoofdfondsen met een plus van 1,7 procent. Sterkste daler in de AEX was winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield met een min van 0,8 procent.

In de MidKap won TKH 3,3 procent en stond daarmee bovenaan. Het bedrijf gaf aan voor 2025 onder meer te mikken op een omzet van meer dan 2 miljard euro. InPost was de grootste daler bij de middelgrote fondsen met een min van 12 procent. De onderneming sprak van goede prestaties in het derde kwartaal, met meer marktaandeel. Wel werden de verwachtingen voor het gehele jaar verlaagd.

SBM Offshore

Maritiem dienstverlener SBM Offshore maakte bekend dat het een contract heeft gekregen van ExxonMobil voor de bouw van een vierde productieschip voor winning van olie voor de kust van het Zuid-Amerikaanse Guyana. De olieproductie door dat schip moet in 2025 gaan beginnen. SBM Offshore ging 1,8 procent vooruit in de MidKap. Bij de kleinere bedrijven op het Damrak zakte logistiek vastgoedbedrijf CTP 0,5 procent na resultaten.

De euro was 1,1316 dollar waard, tegen 1,1338 dollar bij het Europese slot van de handel een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 80,36 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 82,08 dollar per vat.

Meer uit Financieel

OpenAI stelt komst GPT Store uit om recente bestuurschaos

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

49 minuten geleden
Uber treedt op Wall Street toe tot veel bekeken S&P 500-index

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, wordt op de beurs in New York onderdeel van de brede en veel bekeken S&P 500-index. De organisatie achter de bekende beursgraadmeter heeft aangekondigd dat Uber vóór de marktopening op 18 december wordt toegevoegd, samen met nog twee bedrijven. Er verdwijnen ook drie ondernemingen uit de lijst met in totaal vijfhonderd fondsen.

2 uur geleden
Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

14 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

16 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

16 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

18 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

18 uur geleden