Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Uitvaartverzekeraar Yarden leidde klachteninstituut om de tuin'

'Uitvaartverzekeraar Yarden leidde klachteninstituut om de tuin'

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging Sociaal Verhaal vindt dat uitvaartverzekeraar Yarden het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) "op slinkse wijze om de tuin heeft geleid" om van verplichtingen aan verzekerden af te komen. Het klachteninstituut laat in een reactie weten zich niet opnieuw te buigen over de eerdere uitspraak van de Geschillencommissie.

Sociaal Verhaal, die namens een aantal polishouders een rechtszaak tegen Yarden heeft aangespannen, is het niet eens met de uitspraak bij Kifid. Die bepaalde eind augustus dat de verzekeraar de versobering van zijn uitvaartverzekeringspakket niet hoefde terug te draaien.

Yarden besloot daartoe vorig jaar, omdat het anders failliet zou gaan. Met ingang van dit jaar is de waarde van het uitvaartpakket van zo’n 390.000 verzekerden daardoor gemaximeerd. Wanneer de kosten van bijvoorbeeld crematoria, kist of vervoer stijgen, moet de verzekerde die zelf bijbetalen.

Accountantscontrole

Ook zou de uitvaartverzekeraar de boeken niet geopend hebben, waardoor er geen accountantscontrole kon plaatsvinden en zou uit cijfers over 2018 niet blijken dat de verzekeraar op omvallen stond, stelt de vereniging. Verder heeft het Kifid volgens de vereniging nagelaten onderzoek te doen naar andere oplossingen. Het Kifid benadrukt in een reactie eerder vastgestelde feiten niet opnieuw te onderzoeken. Bovendien vindt Kifid dat de Vereniging geen partij is in de uitspraak, omdat de klachtzaken gingen over individuele klanten van Yarden.

Kifid verwerpt de aantijgingen van de Vereniging dan ook, maar geeft wel aan te begrijpen dat de uitspraak van de Geschillencommissie "mogelijk teleurstellend" is voor mensen met een gewijzigde polis van Yarden. Het klachteninstituut blijft bij de uitspraak van de Geschillencommissie, die oordeelde dat het eenzijdig wijzigen van de polis door "uitzonderlijke omstandigheden" mocht.

Yarden was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Financieel

Zakensite: nieuwe topvrouw Twitter nu al aan de slag

SAN FRANCISCO (ANP) - Linda Yaccarino gaat deze maandag aan de slag als nieuwe topvrouw van Twitter. Dat meldt zakensite Business Insider. Eigenlijk zou Yaccarino rond 22 juni beginnen bij het socialmediaplatform, maar dat zou nu dus vervroegd zijn.

28 minuten geleden
VDL gaat in Breda fietsframes produceren

EINDHOVEN (ANP) - Industrieconcern VDL gaat zich vanaf later dit jaar bezighouden met het produceren van fietsframes. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf zegt als alternatief te willen gaan optreden voor de producten die nu nog vooral uit Azië komen. Er moeten per jaar 70.000 aluminium frames van de band in de fabriek in Breda gaan rollen.

1 uur geleden
Expert: benzineprijs stijgt pas over paar weken door accijns

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten hoeven zich de komende weken geen zorgen te maken over grote prijsstijgingen aan de pomp. Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers verwacht niet dat de productiebeperking door oliekartel OPEC+ gaat zorgen voor veel duurdere olie. Een veel grotere invloed gaat het verhogen van de accijnzen per 1 juli hebben, waardoor de benzineprijs met ongeveer 14 cent omhoogschiet.

1 uur geleden
Krant: grote banken VS moeten hogere buffers gaan aanhouden

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse banken zullen waarschijnlijk hun buffers om tegenslagen op te vangen moeten verhogen. Dat meldt zakenkrant The Wall Street op basis van anonieme bronnen. Na het omvallen van een aantal kleinere regionale banken eerder dit jaar zullen de kapitaaleisen van de grootbanken met gemiddeld 20 procent worden opgevoerd door de aankomende strengere regelgeving, aldus de bronnen.

1 uur geleden
Boete van 400.000 euro voor gokbedrijf Bingoal

DEN HAAG (ANP) - Aanbieder van sportweddenschappen Bingoal heeft een boete van 400.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa). Volgens de toezichthouder heeft de onderneming, ook bekend als de naamgever van het Bingoal-stadion van voetbalclub ADO Den Haag, zich in reclame-uitingen gericht op jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, en dat is verboden.

2 uur geleden
Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiële Europese regels pas na de zomer ingaan.

2 uur geleden
Kleine winst voor AEX, Viaplay keldert na waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van vrijdag. Nu het gevaar voor wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken, wordt op de beursvloeren vooral uitgekeken naar de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken later deze maand.

3 uur geleden