Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitvaartdienst voor prins Philip begonnen

Uitvaartdienst voor prins Philip begonnen

WINDSOR (ANP) - In St. George's Chapel op Windsor Castle is de uitvaartdienst van prins Philip begonnen. Daaraan voorafgaand is in heel Groot-Brittannië een minuut stilte in acht genomen.

Koningin Elizabeth II zit vanwege de coronaregels met een mondkapje op alleen in de kapel. Ook de vier kinderen van Elizabeth en Philip, acht kleinkinderen, het nichtje en neefje van de koningin en drie van haar neven en nichten zijn bij de dienst aanwezig. Ook de Duitse familieleden van de prins wonen de dienst bij. Die zitten allen in hun eigen bubbel. Meghan, de hoogzwangere vrouw van prins Harry, is er niet bij. Haar werd op doktersadvies afgeraden om nog te vliegen.

De plechtigheid met slechts 30 rouwenden vindt volledig plaats achter de muren van het kasteel. Het publiek is dringend verzocht weg te blijven in verband met de coronapandemie.

Toch hebben kleine groepjes mensen zich verzameld in het centrum van Windsor en op de route naar Windsor Castle.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

VS laten weer migranten toe die zorg mogelijk niet kunnen betalen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten laten weer migranten toe die mogelijk een last kunnen gaan vormen voor het zorgsysteem, omdat ze zelf niet genoeg geld hebben om de zorg te betalen. President Joe Biden heeft het besluit van zijn voorganger Donald Trump om die migranten te weren ingetrokken.

3 minuten geleden
Drie raketten vanuit Syrië op Israël geschoten

TEL AVIV (ANP) - Drie raketten zijn vanuit Syrië op buurland Israël geschoten. Volgens het Israëlische leger is één van de raketten in Syrië neergekomen. Er is nog niets gemeld over waar de andere twee terecht zijn gekomen.

1 uur geleden
VS willen de-escalatie in conflict tussen Israël en Palestina

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Witte Huis zegt er alles aan te doen om het conflict tussen Israël en Palestina te de-escaleren. De woordvoerster van president Joe Biden zei dat ze de regionale contacten willen gebruiken om tot een oplossing van het gewelddadige conflict te komen.

2 uur geleden
Rusland noemt VS en Tsjechië onvriendelijk, minder ambassadestaf

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische regering heeft de Verenigde Staten en Tsjechië vrijdag officieel aangemerkt als onvriendelijke landen. Daardoor is het maximumaantal medewerkers op de ambassade van die landen in Rusland beperkt tot negentien.

4 uur geleden
‘Duitsland bestempelt VK tot risico wegens Indiase coronavariant’

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsland is van plan het Verenigd Koninkrijk tot risicogebied te verklaren vanwege de extra besmettelijke Indiase variant van het coronavirus die daar de ronde doet. Het besluit kan deze vrijdag al worden genomen, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

5 uur geleden
Libanese betogers dringen Israël binnen

METULAH (ANP) - Een groepje pro-Palestijnse betogers is vanuit Libanon Israël binnengedrongen en weer verjaagd, volgens plaatselijke media. Een groep stookte vuurtjes bij hekken langs de grens en wist vervolgens door een opening in de afrasteringen Israëlisch grondgebied te bereiken. Volgens plaatselijke media is door grenswachten op betogers geschoten en is er een gewond geraakt. De indringers zijn korte tijd later weer naar Libanon teruggegaan.

6 uur geleden
Rechter stopt zaak tegen Italiaanse ex-minister over migranten

CATANIA (ANP/AFP) - Een rechtbank op Sicilië heeft bepaald dat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, niet terecht hoeft te staan voor de 'ontvoering' van bootmigranten. Aanklagers voerden aanvankelijk tegen Salvini aan dat hij migranten op zee wederrechtelijk vasthield omdat hij een boot met migranten weigerde toe te laten tot Italiaanse havens in afwachting van toezeggingen uit andere Europese landen om ze op te nemen.

8 uur geleden