Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitstel van betaling Miss Etam en Steps toegewezen

Uitstel van betaling Miss Etam en Steps toegewezen

AMSTERDAM (ANP) - De rechter heeft de aanvraag van uitstel van betaling voor kledingketens Miss Etam en Steps toegewezen. Dat bevestigde een woordvoerder van moederbedrijf NXT Fashion, dat eerder deze week surseance aanvroeg. De vakbond AVV voor het personeel van de twee winkelketens is kritisch over de handelswijze van eigenaar Martijn Rozenboom.

Miss Etam en Steps, die samen 44 winkels hebben, kwamen volgens NXT Fashion in grote financiële problemen door de winkelsluitingen wegens de lockdown. Het UWV wilde geen loonsubsidies uitkeren aan de modeketens, omdat ze na een doorstart na een eerder faillissement als nieuwe ondernemingen te boek staan. Daardoor is het niet mogelijk de lagere omzet af te zetten tegen eerdere periodes.

Het was al bekend dat faillissement dreigde, aangezien NXT Fashion er niet in slaagde de salarissen over de maand januari te betalen. Daarom hadden werknemers van het bedrijf al laten weten zelf bankroet voor hun werkgever aan te zullen vragen, meldde AVV.

Een bewindvoerder moet nu nagaan of er nog een doorstart in zit voor delen van de winkelketen. AVV hoopt daarnaast dat de bewindvoerder onderzoek doet naar de manier van handelen van NXT Fashion-eigenaar Martijn Rozenboom, die eerder bekendstond als "bedrijvendokter". De vakbond beschuldigt hem ervan het bedrijf in allerlei kleine bv's op te knippen. Zo zou hij de ondernemingen waar het personeel is ondergebracht, failliet kunnen laten gaan terwijl andere bv's met bijvoorbeeld merkrechten in stand blijven. Zo vroeg Rozenboom eerder al faillissement aan voor het hoofdkantoor en het distributiecentrum van de winkels.

Meer uit Financieel

Producenten krijgen ook korting op niet volledig duurzaam plastic

LEIDSCHENDAM (ANP) - Producenten en importeurs, die verpakte producten op de markt brengen, krijgen vanaf volgend jaar ook korting op het bedrag dat ze betalen voor het inzamelen en recyclen van plastic als de verpakkingen niet helemaal duurzaam zijn. Nu krijgen bedrijven alleen korting als verpakkingen volledig milieuvriendelijk zijn. Veel producenten en importeurs vinden het echter te moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Daarom krijgen zij vanaf januari al een beetje korting als plastic verpakkingen iets duurzamer zijn.

52 minuten geleden
Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

8 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

11 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

12 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

12 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

15 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

1 dag geleden