Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitspraak in zaak gedode en in stukken gesneden kapster

Uitspraak in zaak gedode en in stukken gesneden kapster

UTRECHT (ANP) - Bart B. hoort vrijdag of en hoelang hij de cel in moet. Tegen de 57-jarige B. is een celstraf geëist van twintig jaar voor het doden en vervolgens in stukken zagen en kwijtmaken van het lichaam van zijn ex-partner Miranda Zitman.

Dat zou eind december 2018 zijn gebeurd. Kort na haar dood - waarschijnlijk dezelfde dag al - haalde B. meer dan een ton van de spaarrekening van zijn ex.

De kapster stond op het punt naar Canada te vertrekken om haar ex-vriend te bezoeken. Ze hadden sinds kort weer contact. De relatie met B. was kort daarvoor na twintig jaar gestrand maar ze woonden nog wel samen in hun huis in Soest.

Na haar dood heeft B. tegenover familie en vrienden maanden gedaan alsof Miranda nog leefde en elders een nieuw leven wilde beginnen. Hij stuurde uit haar naam mailtjes en berichten - ook naar haar moeder. Hij ging zelfs wekelijks bij zijn voormalig schoonmoeder eten. In april werd hij gearresteerd.

B. ontkent Miranda te hebben gedood, maar geeft wel toe dat hij haar lichaam in stukken heeft gesneden. "Ik had 112 moeten bellen", zei hij daarover tijdens de behandeling van de zaak. Waarom hij dat niet deed, wist hij niet precies. Haar romp werd in een koffer langs het water in Amsterdam gevonden. Haar hoofd en armen in de tuin van de woning in Soest. De benen zijn nog altijd niet gevonden.

Meer uit Binnenland

Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

16 minuten geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

1 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

2 uur geleden
Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

4 uur geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

7 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

22 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

1 dag geleden