Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitspraak in strafzaak tegen ‘godfather van Twente’

Uitspraak in strafzaak tegen ‘godfather van Twente’

ALMELO (ANP) - De rechtbank in Almelo doet woensdag uitspraak in de zaak tegen de ‘godfather van Twente’, over een reeks ernstige geweldsmisdrijven. Het gaat onder meer om het in brand steken van een kapper in Enschede en een poging tot liquidatie van een man in het Duitse Gronau.

Het Openbaar Ministerie eiste in november een celstraf van 26 jaar en 7 maanden tegen de 42-jarige Simo D. en de 35-jarige Marcus T., voor hun rol als opdrachtgever en organisator van de aanslagen. D. zou zichzelf beschouwen als de ‘godfather van Twente’. Het geweld vloeide volgens het OM voort uit "een nietsontziende oorlog tussen twee bendes". De geëiste straf is de maximale voor dergelijke feiten.

Op 2 februari 2017 werd het slachtoffer in zijn kapperszaak in Enschede overgoten met een mengsel van benzine en olie en in brand gestoken. Hij kon op het nippertje worden gered door iemand die daar in de buurt ramen stond te lappen, maar liep zeer ernstig letsel op. De aanslag betrof een vergissing: het slachtoffer had de kapperszaak kort daarvoor overgenomen van het beoogde doelwit.

De aanslag in Gronau op 24 mei 2017 was eveneens een vergissing. Het slachtoffer daar was de broer van het beoogde doelwit. De man werd bij zijn woning onder vuur genomen en door vier kogels geraakt. Snel medisch ingrijpen redde zijn leven.

Op 19 september 2017 werden in Enschede kort na elkaar een woning en een loungeclub beschoten met een automatisch wapen. Op 11 november 2017 volgde nog een aanslag met een brandbom op een woning in Almelo, waarbij de bewoonster ternauwernood aan de dood ontsnapte.

Meer uit Binnenland

Zes politiemedewerkers buiten functie om ongepaste uitlatingen

APELDOORN (ANP) - De politie heeft zes medewerkers per direct buiten functie gesteld. Ze hadden in een filmpje dat rondgaat op sociale media vanuit een voertuig in Parijs "zich zeer ongepast" uitgesproken over wat ze in hun omgeving zagen. Ook is een onderzoek gestart naar de uitlatingen en de betrokkenheid van de medewerkers, meldt de politie zondag.

4 uur geleden
Dronken Tilburger springt op politieauto en bijt agent

TILBURG (ANP) - Een dronken 49-jarige Tilburger heeft zondagochtend vroeg in zijn woonplaats op de voorruit en het dak van een politieauto staan springen. Ook beet hij bij zijn aanhouding een agent in de hand, meldt de politie.

6 uur geleden
Laatste klimaatactivist XR op vrije voeten

EINDHOVEN (ANP) - De laatste activist die zaterdag bij de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) werd aangehouden op Eindhoven Airport en nog vastzat, is in de avond weer vrijgelaten, meldt de Koninklijke Marechaussee zondag. De marechaussee hield in totaal 104 mensen van de klimaatactiegroep aan omdat ze zich op verboden terrein begaven.

6 uur geleden
Weeronline: maart 2023 was uitzonderlijk nat en vrij somber

HOUTEN (ANP) - Maart was dit jaar uitzonderlijk nat en vrij somber, vat Weeronline de maand samen. Er viel bijna twee keer zoveel regen als normaal en de zon scheen gemiddeld 30 uur minder in vergelijking met andere jaren. Bovendien is het contrast met maart 2022 "zeer groot".

9 uur geleden
Gewonden bij beëindigen illegale raveparty in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een einde gemaakt aan een illegale raveparty in een leegstaand kantoorpand. Daarbij zijn twee feestgangers en een agent gewond geraakt, maakte de politie zondag bekend. Niemand is aangehouden. Gedurende de ontruiming keerden honderden feestgangers zich tegen de politie en gooiden onder meer met stenen en glas.

9 uur geleden
Zomertijd ingegaan, veel mensen hebben uur minder slaap

DEN HAAG (ANP) - De zomertijd is ingegaan en dus is de klok om 02.00 uur vooruitgegaan naar 03.00 uur. Voor veel mensen betekent dat een uur minder slaap.

14 uur geleden
Drie gewonden door mishandeling in Gouda

GOUDA (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevonden in een woning aan de Bockenbergstraat in Gouda. Ze zouden rond 00.30 uur zijn mishandeld op de Lazaruskade in de Zuid-Hollandse plaats, laat een woordvoerder van de politie weten. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe erg ze er aan toe zijn, kon de voorlichter niet zeggen.

14 uur geleden